Før den andre omgangen av verdenscuprennet i slalåm i Madonna di Campiglio lå absolutt alt til rette for at gutten fra Rælingen skulle sikre sin andre strake seier i grenen.

Økte i andreomgang

21-åringen var i egen klasse, og hadde utrolige 1,03 sekunder å gå på ned til andreplasserte Marcel Hirscher. Italienske Stefano Gross var tredje nærmest, 1,23 bak nordmannen.

– Ingen tvil om at det var en bra omgang. Det er selvfølgelig alltid ting som kan gjøres litt bedre, men denne gangen var det ikke mye, sa Kristoffersen til NTB etter rennet.

– Én av dine beste omganger noen gang?

– Ja, det er det. Jeg hadde egentlig følelsen av å ha hastverk hele tiden, og det er positivt. Jeg tror det er viktig å ha den følelsen av at ting ikke går lett. Da jager man på, smilte Kristoffersen.

I den andre omgangen fulgte Kristoffersen opp, og vant til slutt rennet, hele 1,25 foran andreplassen. Hans sjette verdenscupseier.

– Det var så humpete, særlig i midtpartiet, men med god skikjøring løser man stort sett de forholdene som er, fastslo Kristoffersen om kjøringen i andre omgang.

– Jeg kunne ikke fått noen bedre julegave enn dette, smilte 21-åringen.

Henrik Kristoffersen på vei ned løypa i første omgang i Madonna di Campiglio. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpix

— Vi har verdens beste slalåmkjører, ropte NRK-kommentator Andreas Toft i glede.Marcel Hirscher ristet på hodet etter å ha sett nordmannen suse i mål.

– Folk forstår ikke hvordan han fikk det til. Jeg ga alt, og prøvde alt det jeg kunne. Jeg kunne ikke ha kjørt noe fortere, sa den sterke østerrikeren til NTB.

— Du må bare nyte det

Med Kristoffersens seier har Norge nå vunnet 8 av 12 konkurranser så langt i verdenscupen. I italia den siste uken har nordmennene lekt seg fra topplassering til topplassering.

Det toppet seg da Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde alle var på pallen under Super-G, og da de to førstnevnte møttes til duell i finalen i mandagens paralellstorslalåm.

Kristoffersen står nå med to strake slalåmseirer i innledningen på årets sesong.

– Det betyr selvfølgelig veldig mye. Jeg har tross alt ikke så mange verdenscupseirer, sa Rælingen-gutten.

Han har imidlertid ingen planer om å ta det med ro fremover.

– Det er vel litt som Kjetil André Aamodt har sagt tidligere. Den neste er den beste, smilte han.

— Du er heldig, for dette er ikke hverdagskost for norsk alpint. Du må bare nyte det, var NRK-kommentator Andreas Tofts beskjed til seerne.

Reinfried Herbst var den forrige som vant de to første slalåmrennene en sesong. Det gjorde østerrikeren for ni år siden.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver