RENNES: I går gjennomførte Alexander Tettey den fysiske testen. I formiddag skriver han under papirene som binder han til den franske toppserieklubben Rennes de neste fire årene.

Tettey selv gikk rett og la seg, utslitt etter mandagskveldens tester og møter, og var ikke tilgjengelig for en kommentar til Adresseavisen i går.

— Alt gikk bra med de fysiske testene, og Tettey skriver under i morgen tidlig, sa agent Tore Pedersen til Adresseavisen mandag kveld.

Og med navnet på papiret blir den økonomiske hverdagen for den allerede godt betalte fotballspilleren nok en gang veltet om.

Etter det Adresseavisen erfarer lå 23 år gamle Tettey i lønnstoppen i RBK med omlag to millioner kroner i årslønn. Overgangen til Rennes kan fort nesten firedoble den gamle lønnen.

Flere kilder med inngående kjennskap til fransk fotball, som Adresseavisen har vært i kontakt med, bekrefter at lønningsnivået for de beste spillerne i en fransk klubb av Rennes´ kaliber ligger i sjiktet rundt, og over, 10 millioner kroner årlig. De absolutte toppspillerne tjener enda langt mer.

Spillere som hentes inn som rene førstelagsspillere, slik Tettey åpenbart er et eksempel på, starter ofte i sjiktet mellom seks og ni millioner kroner i grunnlønn i Rennes, ifølge flere kilder i miljøet rundt klubben. Og med et godt år sportslig, kan prestasjonsrettede bonuser også plusse på lønna med en solid slump. Det betyr at en god sesong av Tettey i Rennes fort kan ende med opp mot åtte millioner i lønn.

Les også:

— Tettey er hentet inn som en del av førstelagstroppen til Rennes. Og det er klart han går opp i lønn. Hvor mye han går opp, eller hva han tjener, kan jeg selvsagt ikke si noe om. Det får dere spekulere i, konkluderer agent Tore Pedersen.

Tettey presenters som Rennes-spiller på en pressekonferanse i formiddag.