chris stadsgaard spiller for rbk2 Foto: Jens Petter Søraa

Kris Stadsgaard tegnet seg for sin første RBK-scoring, mens Rosenborg kunne hente hjem den første pokalen i årets sesong i superfinalen mot AaFK.

Og det kan bli flere pokaler for Rosenborg i løpet av året, skal vi tro Stadsgaard.

– Ambisjonene til Rosenborg er å ta seriegull. Det vil det alltid være. I tillegg håper vi å komme til gruppespillet i Mesterligaen, sa målscoreren etter 3-1-seieren i superfinalen mot AaFK.

Målene, Aalesund — Rosenborg:

Aalesund — Rosenborg: Målene

– Ikke selvmål

Stadsgaard åpnet årets målkonto for sesongen – og for seg selv som Rosenborg-spiller – i det sjuende minutt av kampen. Skuddet fra 20 meter gikk via et AaFK-ben og over Anders Lindegaard.

– Jeg har sett opptak av målet. Den hadde gått inn uansett. Vi godskriver den som scoring, og ikke selvmål , gliste Stadsgaard.

Han kunne melde om en annerledes, men god følelse:

– Det var litt uvant. Kanskje ikke den mest prangende feiringen. Det så dere vel. Det er fordi det er uvant. Men desto mer befriende.

Bekymring

Siden førte Rade Prica og Trond Olsen Rosenborg opp i 2-0 og 3-0, og mye tydet på at Rosenborg skulle få en komfortabel seier. Så meldte AaFK seg på, og presset serievinnerne bakover på banen. Men det ble med den ene reduseringen, ved Peter Orry Larsen.

– Vi slapp AaFK til flere målsjanser enn vi kan føle oss komfortable med så tett opp til seriestart. Det må vi få justert dersom vi skal nå ambisjonene , påpeker Stadsgaard.

Som understreker at det ikke var motivasjonsproblemer som var årsaken til prestasjoner litt under det man bør forvente av en tittelforsvarer i serien.

– Vi har spilt en rekke treningskamper, som det tidvis har vært litt vanskelig å motivere seg for. Derfor var det deilig å endelig spille en kamp som teller, og med trofé. Kampen viste vi er omtrent der vi var i fjor på samme tid, og da endte det med gull, sier han videre.

Sammendrag, Aalesund - Rosenborg:

Sammendrag superfinalen

Fornøyd Hamrén

Rosenborg-trener Erik Hamrén mener på sin side at laget står sterkere enn på samme tid i fjor.

– Vi møter en vanskelig motstander, på et vanskelig underlag – og vi vinner fortjent. Det var en fin opplevelse, og jeg er svært fornøyd, oppsummerer han.

Rosenborg serieåpner med bortekamp mot Molde neste søndag. Men den kampen har ikke Stadsgaard begynt å tenke på enda.

– I dag spilte vi mot AaFK. Vårt fokus har vært mot den kampen. Molde er neste søndag. Vi gleder oss til seriestart og Molde, men kampen tenker vi på når det nærmer seg , sier han.