Den tidligere Stabæk-profilen Christian «Chippen» Wilhelmsson meddelte tidligere i vinter at han legger opp som fotballspiller. 35-åringen gir seg etter en karriere som ikke foregikk på helt tradisjonelt vis.

Etter å ha startet karrieren i Mjällby, gikk den dribleglade vingen til Stabæk i 2000. Han spilte for bærumsklubben frem til sommeren 2003. Da begynte svensken et proffeventyr som først brakte ham til belgiske Anderlecht, deretter franske Nantes, italienske Roma, samt Bolton i England og Deportivo La Coruña i Spania.

PÅ LANDSLAGET: Christian Wilhelmsson etter scoring mot Island i 2012. Foto: Digitalsport

Etter oppholdet i La Liga, gjorde Wilhelmsson et noe utypisk valg for en spiller i sin beste alder. Han dro til Saudi-Arabia og signerte for klubben Al Hilal i hovedstaden Riyadh i 2008.Det var et klubbvalg motivert av penger, forteller «Chippen».

— Jeg hadde ikke en gang tenkt tanken før jeg hørte fra dem, men det var jo bare å se på tallene så ble man helt satt ut. Så da ringte jeg pappa. «Hva f*** skal jeg gjøre?», sier Wilhelmsson til svenske Fotbollskanalen, ifølge Expressen.

- Måtte beholde landslagsplassen

Proffeventyr i de arabiske landene og gulfstatene, med kvalitetsmessig svakere ligaer enn i Europa, er vanligvis noe som er forbeholdt spillere på tampen av karrieren som ønsker å legge seg opp litt penger før de setter sluttstrek.

Wilhelmsson var derimot 28 år og spilte så godt som fast for det svenske landslaget. Han innrømmer at det å beholde landslagsplassen var en viktig faktor i hans valg. Landslagets assistenttrener Roland Andersson hjalp Wilhelmsson å ta beslutningen.

— Roland hadde vært i Saudi-Arabia og sa at det var en kanonklubb og en bra liga. Han sa at hvis jeg gjorde det bra ville jeg fortsatt få spille på landslaget. Det var vel det som gjorde at jeg takket ja til slutt, og ikke bare pengene, innrømmer «Chippen».

Lønnen i Al Hilal lå på rundt 30 millioner kroner i året - og det var uten de største bonusene.

— Man hadde hørt at det ble pratet om og man håpet vel at det skulle komme noe slikt. Det viste seg senere at slik ble det, sier han.

Wilhelmsson forteller om at klubbens sportssjef kom og sa at landets prins ville at «Chippen» skulle dra til en fin bilbutikk. Der ventet en Bentley.

— Jeg dro dit. Først trodde jeg jo ikke at han mente alvor, men jeg sjekket det og slik var det, sier han.

Fikk penger i innerlommen

Bentleyen var ikke den eneste bonusen. Etter en god kamp fikk Wilhelmsson noen dager senere en konvolutt med penger i jakkelommen.

— Jeg fikk det bare på en trening. Deretter sa prinsen at det er slik du skal spille, så la han den i innerlommen min.

- Hvor mye penger var det?

— Den gangen var det 300.000 svenske.

- Skattet og klart?

— Ja, det er ingen skatt der. Antakeligvis kjøpte jeg en klokke med en gang, humrer Wilhelmsson.

Han spilte senere for både Al Ahli i Qatar, Baniyas i Emiratene og LA Galaxy i USA før han avsluttet karrieren i Mjällby i fjor.