KONGSVINGER (fvn.no): Søndag spiller Kongsvinger sin første cupfinale i historien. Mektige Rosenborg er selvsagt storfavoritter på Ullevaal.

Laget fra Hedmark har forberedt seg i Berlin, der de har fått trent på fine gressbaner, og fått slappet litt av.

— Det har vært et enormt trykk i Kongsvinger, og det var egentlig godt å komme seg vekk litt, sier Richardsen.

Han bor ikke selv i Kongsvinger, men både jobber og spiller fotball i byen.

— Det har vært mye, og man kan ikke gå i butikken uten å bli stoppet, for alle vil slå av en prat. Det går litt tid å gå fra a til å, og det er uvant, men også kjempehyggelig, sier backen.

I semifinalen vant KIL 2-1 borte mot Strømsgodset i Drammen. Ingen levner laget store muligheter i finalen.

— Ingen trodde vi skulle vinne i Drammen heller. RBK er Norges klart beste lag, og har vært det i mange år. De er vanvittig store favoritter. Det er også et gøy utgangspunkt for oss, vi kan bare kjøre på, og har alt å vinne. Jeg håper vi kan skape litt spenning, og at ikke RBK kjører over oss. Det tror jeg ikke de klarer, sier Richardsen.

Jørgen Richardsen (t.h.) er sønnen til den tidligere Start-spilleren Paul Richardsen. Her er de to sammen etter kampen i Drammen.

— Ikke frykt

— Tror du dere vil bli preget av anledningen?

— Vi prøver å ta det som en vanlig kamp, med mest mulig lik oppladning. Men det er ikke å legge skjul på at det ikke er noen vanlig kamp. Noen gleder seg mer, og noen er nok litt mer nervøse. Men jeg tror ikke folk går til kampen med noen frykt. Vi har en fin innstilling til kampen i gruppa, sier Richardsen.

Han forteller også om en tent spillergruppe. Alle har vist at de har lyst til å bli involvert i finalen.

— Det har vært noen saftige sklitaklinger i Berlin, men heldigvis har vi unngått skader, sier Richardsen og ler.

— Hvordan blir det å løpe ut på Ullevaal søndag, tror du?

— Det vet jeg ikke, for jeg har aldri spilt en cupfinale før. Det var fantastisk i semifinalen, på et fullsatt Marienlyst. Nå blir det fire-fem ganger så mye folk. Det blir en opplevelse for livet, og jeg gleder meg skikkelig til å gå ut på gressmatta og varme opp, sier Richardsen.

Kongsvinger-spillerne kunne juble for cupfinaleplass etter seier mot Strømsgodset i Drammen. Foto: NTB Scanpix

Cupfinale og kvalik

— Ser dere på cupfinalen som en ekstra bonus, all den tid dere kjemper om en plass i eliteserien via kvalik?

— I et lengre perspektiv, er det klart at kvaliken er viktigere for klubben sånn det. Det hadde vært fantastisk å komme seg opp til eliteserien, sier Richardsen.

KIL slo Sandnes Ulf 1-0 i det første hinderet. Nå venter Jerv i Grimstad førstkommende lørdag. Arne Sandstøs menn spilte den andre omgangen mot Mjøndalen lørdag, og vant 2-1 sammenlagt.

— Bortekampen på Levermyr blir ikke lett. Det er uansett gøy at vi har fått utvidet sesongen nå, for det fleste, andre lag er ferdig med sesongen, sier Richardsen, som er på utgående kontrakt i Kongsvinger.

Han er ønsket med videre i klubben.

— Jeg bare avventer litt til ting har roet seg, sier Richardsen.