Ekstra Bladet melder at Madsen tirsdag formiddag forsøkte å rømme fra fengselet i Albertslund. Avisen har publisert et bilde av Madsen som sitter på bakken inntil en hekk mens to skarpskyttere fra politiet har sine våpen rettet mot ham.

Fluktforsøket startet klokken 10, og like etter klokken 13 melder Ekstra Bladets journalist på stedet at Madsen er pågrepet og kjørt vekk av politiet.

Dansk politi bekrefter på Twitter at politioperasjonen nå er over, og at Madsen er kjørt vekk. Overfor DR bekrefter de at det dreier seg om Peter Madsen.

Kom seg 4-500 meter

B.T. melder at 49-åringen truet seg ut av fengselet ved å si at han hadde en bombe. Bildet som er publisert i Ekstra Bladet, viser at Madsen har det som kan minne om et bombebelte rundt livet.

Madsen skal ha kommet seg 4-500 meter vekk fra Herstedvester Fængsel. Politiet sperret av et stort område rundt stedet.

Dansk politi rykket ut med både skarpskyttere, bombegruppe og kommandosentralen.

Ifølge Ekstra Bladets opplysninger har Madsen tidligere sittet i isolasjon i fengselet på grunn av mistanke om fluktplaner.

Dømt til livstid i fengsel

Madsen ble i 2018 dømt til fengsel på livstid for mishandlingen og drapet på Kim Wall, en svensk journalist som var invitert med på tur i ubåten Madsen hadde bygget selv.

UC3 Nautilus, en av verdens største privatbygde ubåter, var konstruert av Madsen, som på dette tidspunktet var mest kjent som oppfinner.

Drapet ble oppdaget etter en større leteaksjon etter Madsen og ubåten, som ble senket av dansken i forbindelse med drapet. Madsen nektet i rettssaken for å ha begått drapet, men har senere innrømmet det i en TV-dokumentar.