RUHPOLDING (Aftenposten): Mens Erik Lesser kjempet det remmer og tøy kunne holde for ikke å få Martin Fourcade opp i ryggen, gikk Ole Einar Bjørndalen sin 10. strafferunde. Det var for en sportsstatistikerne en historisk dag.

— Jeg har aldri blitt sist på en fellesstart i verdenscupen, sa Bjørndalen.

Det var rett og slett en dårlig dag på jobben for legenden fra Simostranda. Mannen som er 41 år i 11 dager til, har sjelden opplevd en så svart dag på en skiskytterarena som lørdag ettermiddag.

- Ingenting fungerte

Mens snøfillene drysset tett over stadion og et feststemt publikum sang med ølsmurte stemmer, bommet Bjørndalen igjen og igjen og igjen – og igjen. Etter fire skytinger hadde han sett ti svarte blinker etter å ha forlatt standplass.

— Jeg har hatt både 10 og 12 bom i løp tidligere. Men i dag var det fra første til siste skyting ingenting som fungerte, sier Bjørndalen om elendigheten på en stadion hvor han før har høstet mange triumfer. Senest med stafettseier fredag.

Da var hyllesten fra publikum svært hjertelig. Lørdag ble han også hyllet av de 21.000 på tribunene da han gikk inn til en 30. og sisteplass. De setter pris på legenden Bjørndalen i Tyskland uansett plassering.

En mareritt-uke

Bjørndalen kan fortelle om en tung periode etter at han kom tilbake etter jul. Da slet han litt med sykdom og han gikk en anstendig 20 kilometer onsdag, men nå var det lite som fungerte.

— Jeg var bare tom i hodet og det hele funket ikke. Hele uken har vært et mareritt.

Nå reiser han og resten av det norske laget til Anterselva og den siste januarrunden i verdenscupen.

— Akkurat nå tenker jeg ikke på VM, men kun på det neste løpet.

- Ingenting er logisk

Beste av de norske på fellesstarten i Ruhpolding var Emil Hegle Svendsen med en 10. plass. Heller ikke han er helt der han skal være.

Nå skyter han bra, men har ikke fått det helt til å klaffe i sporet. På fellesstarten hadde heller ikke de beste skiene og falt ned fra en 6. plass etter siste skyting til en 10. plass i mål.

— Jeg er ikke helt der jeg skal være fysisk. Men det er slik på denne tiden. Ene helgen kan du være dårlig og så løsner det til neste helg, sier Svendsen.

Han håper selvfølgelig at det løsner allerede i Anterselva. Men han innrømmer gjerne at det er mye han ikke forstår av det som har skjedd.

— Det er jo ingen logiske svar man får denne sesongen, sier Emil Hegle Svendsen.

Om Bjørndalens 10 bom har han følgende kommentar:

— Det er jo et bilde på det norske lagets innsats i dag.

SISTE UTGAVE AV AFTENPODDEN: