ZAGREB: Kroatia har en megastjerne og en et knippe litt mindre stjerner.

Den største av dem alle er også en av de minste. Real Madrid-spilleren Luka Modric blir sett på som nøkkelen til å sikre Kroatia en plass i neste års EM i Frankrike.

Men samtidig er det ikke sikkert at Luka Modric kommer til å starte kampen mot Norge lørdag kveld.

Tvil som gir avisoppslag

Tvilen kommer til uttrykk på forsiden av Kroatias største sportsavis, Sportske Novosti, i dag.

— Jeg vil spille, men jeg kommer til å ta beslutningen sammen med laget, heter det i overskriften.

Han utdyper dette i saken.

— Dersom ikke noe spesielt dukker opp, så er jeg klar fra start, sier Modric til avisen.

Treneren har siste ordet

Men samtidig gjør han det klart at dette ikke er en beslutning han tar alene.

— Det er Kovac som vet hva som er best for laget. Jeg er ikke i min beste fysiske form for tiden, sier Modric til avisen.

Når Modric referer til Kovac er det snakk om den kroatiske landslagstreneren Niko Kovac. Den gamle kapteinen på det kroatiske landslaget tok over som sjef for landslaget i 2013. Den kroatiske sportsavisen er likevel sikker på at Real Madrid-stjernen blir å se på Maksimir Stadion i Zagreb lørdag kveld. Det store spørsmålet er bare om han starter kampen på banen eller benken.

Mario Mandzukic spiller til daglig i Atletico Madrid. Lørdag skal han "rive i stykker" det norske forsvaret. Foto: Wolfgang Rattay - Reuters

Samtidig som det er tvil rundt Modric, er resten av stjernegalleriet til Kroatia klar til kamp. Her er Ivica Olic (Hamburg), Mario Mandzukic (Atlético Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Inter)er alle klare sammen med Kroatias egen Martin Ødegaard, Alen Halilovic som spiller på Barcelonas B-lag.Kroatias største avis, Jutarnji, er sikker på at det er nok. Tittelen på deres sak i forkant av lørdagens kamp er:

«Mandzo, Perisic og Olic river i stykker Norge».

Mye oppmerksomhet til Norge

Sportske Novesti vier også det norske laget stor oppmerksomhet. Hele fire sider blir brukt på å fortelle leserne om motstanderen. Under oversrkriften «Oprez» (som betyr noe sånt som «Se opp!») blir det norske laget analysert.

De fire spillerne som Kroatia angivelig må se mest opp for er i følge avisen: Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Håvard Nilsen.