Tottenham Hotspurs Danny Rose (C) celebrates with teammates Benoit Assou-Ekotto (L) and Tom Huddlestone after scoring a goal against Arsenal during their English Premier League soccer match at White Hart Lane in London April 14, 2010. REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: KIERAN DOHERTY

Statistikksenter Premier League:

Tottenham ville mest i byoppgjøret med Arsenal. 1-2-nederlaget kan ha vært spikeren i kisten for Arsenals titteldrøm.

Med fire kamper igjen å spille er Arsène Wengers lag seks poeng bak serieleder Chelsea. Mellom de to hovedstadsklubbene ligger også Manchester United, to poeng foran Arsenal.

Borte mot Tottenham skulle Arsenal legge press på tittelrivalene. Men toppmøtet på White Hart Lane endte med nedtur.

Tottenham holdt kontrollen i en sjansefattig første omgang, og Danny Rose sørget for mer enn nok underholdning. Arsenal-keeper Manuel Almunia bokset ut en corner, og Rose dundret løs på volley fra om lag 30 meter.

Almunia var sjanseløs. Nettkjenningen kom da kampen var ti minutter gammel.

I annen omgang var det mye av det samme, med et tidlig Tottenham-mål som det store høydepunktet. Gareth Bale fikk stå helt alene like etter hvilen, og satte enkelt inn 2-0. Nicklas Bendtner reduserte fem minutter før full tid, men det ble bare et trøstemål.

– Så lenge det er matematisk mulig, kan vi ikke si at det er umulig å bli mester. Vår jobb er å kjempe videre, og vi vil gjøre det, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Det er omtrent 11 år siden vi slo Arsenal, så dette er stort for oss. Cupfinaletapet mot Portsmouth slo oss ut, men vi viste karakterstyrke i dag , sa Spurs-manager Harry Redknapp.

Kamp om mesterliga

Tottenham kjemper om fjerdeplassen som gir mesterligaspill. Opp til Manchester City, som innehar den plassen, er det bare ett poeng.

Aston Villa er også med i den kampen, men fikk en liten nedtur hjemme mot Everton. Først på overtid kom 2-2-målet som sikret poengdeling på Villas gressmatte.

Det kom i tillegg i form av et Everton-selvmål. Phil Jagielka var uheldig og satte ballen i eget mål. Forsvareren slo innlegget fra Ashley Young rett i nettet. Tim Howard klarte ikke å redde avslutningen fra egen forsvarer.

Gabriel Agbonlahor hadde utlignet Tim Cahills ledermål fra første omgang, men like etter satte Cahill like godt inn 2-1. John Carew spilte hele kampen, men klarte ikke å fortsette den gode målformen han har vist den siste tiden. På overtid fikk han imidlertid se Evertons midtstopper ordne ett Villa-poeng.

Nedrykkstruede Wigan fikk ingen hjelp av nedrykksklare Portsmouth, som kjempet seg til et 0-0-resultat i bortemøtet. Wigan har fem poeng ned til nedrykksplass.