RIO DE JANEIRO/OSLO: – Det var et hardkjør fra starten av. Folk tok sjansen og gikk som f***. I dag var guttungen rå og han maste om å kjøre, kjøre, kjøre, så det var moro, sier Olaf Tufte til norsk presse i Rio.

– Han lovte meg at han skulle følge meg inn i døden, så da må det jo gå et eller annet sted, svarer Kjetil Borch på Tuftes kommentar og ler.

I en knalltøff semifinale – mot gullfavoritt Kroatia og sølvfavoritt New Zealand – gjennomførte den norske duoen et kruttsterkt løp.

De fikk en perfekt start på løpet. Gullfavoritt Kroatia tok tidlig ledelsen, men den norske duoen lå godt an på andreplass. Norge var nummer to etter 500 og 1000 meter, men ble passert av Storbritannia etter 1500 meter og fikk samtidig New Zealand stadig nærmere seg.

– Et tøft løp

New Zealand, som har en første— og annenplass i verdenscupen denne sesongen, nærmet seg den norske duoen mot slutten, men Borch og Tufte klarte å holde å unna og sikret finaleplass takket være en solid sluttspurt.

Til slutt passerte også Norge Storbritannia like før målstreken og endte som nummer to - like bak den kroatiske brødreduoen Martin og Valent Sinkovic. Det betyr finaleplass.

I utgangspunktet er ikke Borch og Tufte noen favoritt til å bli topp tre, men semifinalen de norske gutta leverte, gir håp om medalje.

I RIO: Mette Bugge

– Nå har vi to døgn på å forberede oss, terpe teknikk og restituere så godt som mulig, så ser vi om vi kan komme i enda bedre slag i finalen nå som vi har blåst ut litt, sier Tufte.– Det var et tøft løp. Vi roter litt vekk på balanse. Teknisk var det bedre (enn i kvartfinalen, journ.anm) og det var litt mer avslappet. Litt mer avslappet i finalen, så er vi der vi skal være, sier Kjetil Borch.