Bjarne Berntsen beklager at fem Røa-spillerne ikke vil spille på landslaget .

— Vil ha en konstruktiv dialog med spillerne, for å forsøke å få de tilbake, sier Bjarne Berntsen til Aftenposten.no i kjølvannet av nyheten om at de fem Røa-spillerne Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland alle vil slutte med landslagsfotball.

Les også:

– Vi ønsker ledere som får ut det beste i hver enkelt av oss spillere, og naturlig nok da også det beste i laget. Dessverre sitter ikke vi igjen med den oppfatningen etter å ha vært en del av landslaget. Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling, og selv om det snakkes om takhøyde, oppleves den ikke som reell for oss , er hovedforklaringen fra de fem jentene.

— Det er rart at Bjarne Berntsens stilling ikke er tatt opp etter Kina-nedturen, sier Siri Nordby til TV 2 Sporten.

Spillerne invitert

Landslagsledelsen har lagt opp til en omfattende evaluering for å få tilbakemeldinger fra spillerne, og er derfor overrasket over at denne kommer opp nå.

- Vi er midt i evalueringsprosessen etter OL. Alle spillerne er invitert til å komme med sine vurderinger av alt fra sportslig tilrettelegging og trenerteamet, til den generelle stemningen i gruppa. Denne evalueringen vil danne grunnlaget for forbedringspunkter for alle parter , sier Berntsen.

Rogalendingen tror han har støtt fra de andre jentene som spiller på det norske landslaget.

Tror han har støtte

- Jeg tror jeg har støtte i resten av gruppa. Jeg har fått en rekke positive tilbakemeldinger fra andre spillere i troppen etter at dette ble kjent, sier Berntsen til Aftenposten.no.

Berntsen og resten av landslagsledelsen vil invitere de fem jentene til et møte for å se om det er mulig å finne en løsning for at de skal fortsette.

— Vi vil invitere de fem til et møte for å komme og løse opp i situasjonen som har oppstått, sier assistenttrener på landslaget, Pål Arne Johannessen.

Ledelsen i Norges Fotballforbund har blitt orientert om saken, men foretar seg foreløpig ikke noe.

— Vi har tillit til at landslagsledelsen håndterer denne saken på en god måte, sier generalsekretær Karen Espelund i en pressemelding fra forbundet.