WEMBLEY (Aftenposten.no): Norge var svært variable på Wembley og tapte fortjent. Men verre var det at Mats Møller Dæhli måtte forlate banen med kneskade.

Drøyt ti minutter ut i den andre omgangen ble Cardiff-spilleren liggende på gresset med store smerter.

Han hadde skadet høyre kne og måtte bæres av banen. Det så ut til å være en alvorlig kneskade.

Men sent onsdag kveld sendte Norges Fotballforbund ut en melding:

"Er blitt undersøkt med røntgen. Viser at det ikke er noe alvorlig".

Dermed rekker han trolig EM-kvalifiseringskampen mot Italia tirsdag.

Det er i så fall gode nyheter før kvalifiseringsstarten.

For Norge trenger all mulig kreativ kraft i hjemmemøtet med italienerne.

Fornøyd kaptein

Nyvalgt kaptein Per Ciljan Skjelbred var bra fornøyd med kampen.

— Det var en OK kamp av oss. Synd med den straffen, men that's life, sier Skjelbred til Viasat.

— Det ble en kamp akkurat slik vi ønsket. Mye jobbing defensivt, som det også blir mot Italia, sier kapteinen og tenker på neste ukes EM-kvalik på Ullevaal.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier at kampen ble som planlagt sett med norske øyne.

— Vi hadde valgt en strategi med fokus på ballvinning og kontringer. Defensivt gjorde vi en veldig bra kamp. Perioden frem til straffen deres var vi meget gode og skapte sjanser, sier Høgmo til Viasat.

- Kjemperedning av Hart

— Jeg ville ikke gjort noe annerledes. Headingen er god, men Joe Hart gjør en kjemperedning, sier Joshua King.

Den enslige norske spissen hadde to gode sjanser til å sende Norge opp i ledelsen, men begge forsøkene ble stoppet av en god Joe Hart i England-målet.

– Det var store muligheter og sjansen for jeg skulle få en scoring var stor, men slik gikk det dessverre ikke, sier Blackburn-spissen.

Den første sjansen var en heading etter corner.

– Jeg treffer godt og ville ikke gjort noe annerledes om jeg hadde fått sjansen på ny, sier King. Headingen gikk opp i hjørnet men Hart fikk kastet seg og reddet med en enhåndsredning.

Den andre store muligheten kom også etter pause på stillingen 0-0. King lurte først Gary Cahill før han dro seg forbi Phil Jones. Skuddet stoppet Hart med en beinparade.

— Planen var å nå Møller Dæhli i midten, men Hart tok også den. Kanskje jeg burde avsluttet med en skudd i stedet for, men for meg virket det å nå Dæhli som den beste løsningen, sier King.

Halvfullt Wembley

Med 40.000 tilskuere var engelsk fotballs mektige storstue knapt halvfull.

Oppmøtet har aldri vært lavere siden første kamp i 2007, og de som holdt seg hjemme viste seg å ha god teft.

England er, i likhet med Norge, i ferd med å gjennomføre et generasjonsskifte.

For vertene handler det, i likhet med Norge, om å bygge opp igjen tilliten i folket.

Men lagene vant ikke mange nye venner på Wembley.

Treningskamper kan være traurige saker.

Og at England-Norge ikke skulle bli en festforestilling var på mange måter varslet.

England har en langt viktigere oppgave borte i kvalifiseringskampen mot Sveits mandag. Det handlet om å unngå skader. Det handlet om å øve. England spilte med håndbrekket på.

Mens Norge, som før Wembley-oppgjøret sto med 1 seier på 10 forsøk under Høgmo, normalt ikke er gode nok til å by en gammel fotballstormakt på motstand.

Derfor ble oppgjøret som det ble: Sjansefattig og tannløst.

Forsvarte seg

Og "nye Norge", landslaget som skulle forsøke å styre kamper, hverken evnet eller virket særlig interesserte i å vinne i den første omgangen.

Norge lå lavt og kompakt. England hadde ballen. Norge forsvarte seg godt og vertene slet med å skape de store sjansene. Men Norge skapte ingenting de første 45 minutter, bortsett et skuddforsøk fra Tarik Elyounoussi. Norge slet med å få til eget spill. Norge flyttet ikke nok spillere frem på banen. Joshua King ble fryktelig ensom på topp.

Nærmest scoring var Daniel Sturridge, som midtveis i omgangen kjippet ballen rett over tverrliggeren. Norge hadde bra kontroll defensivt, bortsett fra da Liverpool-duoen Daniel Sturridge/Raheem Sterling laget trøbbel med noen flotte kombinasjoner.

Lyspunktet for Høgmo og Norge etter første omgang? De holdt nullen. Og godt forsvarsspill.

Utfordringen før de siste 45 minuttene? Skape eget spill.

Norge yppet seg

Og vi fikk se et langt friskere Norge etter garderobepraten.

Mats Møller Dæhli var anonym før pause, men hadde flere flotte involveringer i starten av den andre omgangen.

Og Joshua King hadde to sjanser i starten. Først ved en heading, som Joe Hart fikk slått over mål.

Så da King og Møller Dæhli var to mot en, men Hart ryddet opp i det som var en kjempestor mulighet.

Norge sto høyere og yppet seg. Aggressive Norge var ikke til å kjenne igjen fra den første omgangen, Norge spilte på seg selvtillit. Og de presset England til å gjøre feil.

Men så kom smellen. Møller Dæhli ble liggende og vri seg i smerte etter en duell. Høyre kne var skadet og unggutten måtte bæres ut av Wembley på båre.

Midtveis i omgangen la Omar Elabdellaoui ned Raheem Sterling. Dommeren pekte på straffemerket og kaptein Wayne Rooney sendte England i ledelsen.

— Kapteinsbindet motiverte meg. Det var et stort øyeblikk å lede laget utpå der. Vi måtte vinne i dag, det gir selvtillit foran EM-kvalifiseringskampen mot Sveits. Vi er glade fordenne seieren, sier Rooney.

Norge slet fortsatt med å skape sjanser og når England ikke utnyttet kontringsmulighetene, ebbet det ut i 1-0. — Norge var en tøff motstander som gjorde det vanskelig for oss. Vi spilte ikke opp mot vårt beste, men jeg er glad på Waynes vegne. Han er en strålende spiller og fortjente den scoringen, sier Englands Phil Jones.