Christian Gauseth er rystet over meldingene lagkamerat Aziz Idris mottok av anonyme mobilbrukere. Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

Statistikksenter 1.divisjon:

Det ble høy temperatur og mange harde dueller da Bodø/Glimt og Alta møttes til kamp i 1.divisjon på Aspmyra for en og en halv uke siden.

Halvveis ut i 2.omgang kokte det over for Alta-spilleren Aziz Idris (24). I en duell med Håvard Sakariassen langet han ut et slag bakover og Glimt-spilleren gikk i bakken.

Mens dommer Bernt Buheim dro opp det røde kortet delte ghaneseren ut nok et slag mot Glimt-spilleren Daniel Stensland. Idris fikk rødt kort av dommeren, og i ettertid har han også fått tre kampers karantene av NFF.

I perioden etter hendelsen har Alta-spilleren Idris mottatt flere aggressive og rasistiske SMS-er på mobiltelefonen sin.

Se situasjonen i videovinduet nedenfor

Idris' overfall

Tre meldinger

— Jeg fikk tre meldinger i etterkant av kampen. Jeg ble veldig lei meg med en gang jeg fikk disse meldignene, men etter en liten stund ble jeg veldig sint. Det har ikke noe greit å få slike meldinger i det hele tatt, sier Idris til 100% fotball.

Ghaneseren hadde aldri trodd han noen gang skulle oppleve å få rasistiske meldinger på grunn av noe som har skjedd i en fotballkamp.

- Jeg har tenkt veldig mye etter at jeg fikk meldingene. Jeg ble rett og slett overrasket over at noen kunne skrive noe slikt til meg , sier Idris, som ikke ønsker å gå inn på hva som stod i meldingene.

24-åringen også vist de rasistiske meldingene til lagkameraten Christian Gauseth og Altas assistenttrener. Han kommer ikke til å gå videre med saken.

Gauseth la i dag ut følgende melding via Twitter:

«Idris viste me idag rasistiske SMS han fikk etter rødkortet mot Glimt. Vi må ha kommet lenger enn detta. For helvete.»

Han ønsker ikke å avsløre hva som stid i meldingene, men utdyper:

— Jeg ønsker ikke at slike ting skal komme ut. Det har vært sårende nok for Idris som det er, forteller Gauseth.

— Han er en gutt som vet han har gjort noe han ikke burde gjort. Han er veldig lei seg og har bedt om unnskyldning til oss på laget.

- Hvem tror du har sendt meldingene til Idris?

— Det er feige personer som har sendt SMS-er via en SMS-tjeneste på internett som det er umulig å spore opp. Det er rett og slett pinlig.

Går ikke videre med saken

— Gauseth har prøvd å spore opp nummeret meldingene er sendt fra, men de er ikke registrert på noen personer. Jeg har slettet meldingene fordi jeg ikke ønsker å fokusere mer på det. Jeg kommer ikke til å gå til politiet med saken, sier Alta-spilleren.

Fotballpresident Yngve Hallén synes det er beklagelig at Idris har fått rasistiske SMS-er etter utvisningen mot Bodø/Glimt.

— Jeg kan ikke gå inn på enkeltsaker jeg ikke kjenner til, men det jeg kan si er at vi har nulltoleranse når det gjelder diskriminering og rasisme, sier Hallén.

- Opplever dere ofte at det forekommer rasisme i norsk fotball?

— Nei, jeg føler ikke at det skjer ofte. Jeg mener vi har hatt et sterkt fokus på kampen mot rasisme både gjennom Norges Fotballforbund, UEFA og FIFA, mener Hallén.