En god åpning og en god avslutning var nok til at Rosenborg slo gulljagende Tromsø søndag kveld. Dermed er Molde serieleder , som tidligere søndag slo Sogndal 2-0. De gode periodene var nok til at det rotet som var mellom der ikke spilte så stor rolle til slutt for RBK.

— Nå har vi vunnet de to siste kampene og vi skal ta med de gode tingene fra denne kampen , sa Hoftun, sportslig leder i Rosenborg, til stadionintervjueren.

Åpningen ble akkurat som hjemmelaget håpet på. Med stor kampvilje og en påslått on/off-knapp var Rosenborg klart best i innledningen. Allerede i det femte minuttet kom belønningen.

(Artikkelen fortsetter)

Jan Jönsson om Rosenborg Video: Reaksjoner Jan Jönsson

Målscoreren skadet

Et flott angrep regissert av Per Ciljan Skjelbred og Fredrik Winsnes trengte riktignok et par mislykkede avslutninger før det endte med jubel fra de aller fleste av de 16 944 tilskuerne på Lerkendal. Rade Prica og Morten Moldskred misset i volleyforsøkene sine, men sistnevnte traff imidlertid Daniel Fredheim Holm som styrte ballen i mål fra kort hold.

Rosenborg fortsatte å føre an, men etter hvert kom gjestene mer og mer med. Etter en halvtime måtte også målscorer Fredheim Holm ut med det som trolig er en strekkskade, midt i en god Tromsø-periode.

Statistikksenter Eliteserien:

Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo med klar instruks på Lerkendal. Men «Gutan» måtte reise tomhendte hjem. (Foto: Scanpix)

Roter mye

Og rett etterpå kom utligningen. Råsterke Kara stupte inn foran Simen Wangberg og headet et innlegg fra Remi Johansen fra høyre inn i det lengste hjørnet.

— Første 25 er vi gode med høy aggressivitet. Så er det en periode fra 25-40 der vi roter mye og lar Tromsø komme inn i matchen. Så er det heving siste fem , oppsummerte Erik Hoftun.

— Vi må eie kampen. Det er oppskriften, mente Gøran Sørloth i pausen.

Men ut fra startblokkene i andre omgang var det Tromsø som var raskest. De tok tak i kampen og viste at det ikke er noen tilfeldighet at de er med i gullkampen.

Noen kraftig storm var det imidlertid aldri snakk om og Rosenborg var etter hvert det beste laget i store deler av omgangen.

Daniels første mål Video: Danel Fredheim Holm

De siste ti minuttene var det RBK som førte an og kom til de beste sjansene. Den første av de store hadde Mushaga Bakenga, men avslutningen ble blokkert.

Så kom et frispark fra Winsnes som ble stusset inn i eget nett av en Kara under hardt press av aggressive RBK-ere.

På overtid kontret Bakenga, Jonas Svensson og Per Ciljan Skjelbred så Tromsø i senk og sistnevnte kunne sette inn 3-1 og slå den siste spikeren i kista.

— Vi får uttelling til slutt, ikke bare én, men to ganger. Deilig, sa en glad og lettet Erik Hoftun.

— Det smaker godt! Video: Reaksjoner Erik Hoftun

— Godt med seier Video: Reaksjoner Per Ciljan Skjelbred