Finnen Mikko Hirvonen vant torsdag den innledende superfartsprøven på Sardinia. Fredag var det hans landsmann Latvala som var best gjennom de åtte fartsprøvene. Det sendte Volkswagen-føreren i ledelsen.

Finnen var raskest på fire av fartsprøvene fredag. Han la franskmannen Sebastian Ogier bak seg med totalt 22,4 sekunder, mens Østberg er 33,7 sekunder bak.

— Det har vært en bra dag. Det var utfordrende på morgenen, men det var vi klar over på forhånd. Fornøyd med å ligge på tredjeplass. Det er fortsatt ikke så stort tidsgap mellom 1. og 3.-plass, og lørdagen tror jeg blir bedre, sa Østberg i en pressemelding.

Nordmannen kjørte med sin Citroën DS3 inn til raskeste tid på den fjerde fartsprøven. Han var også med i kampen på flere av de andre etappene.

Andreas Mikkelsen ligger på 4.-plass med 37,7 sekunder opp til Latvala, mens Henning Solberg ligger 1.36,9 minutter bak på en 8.-plass.

— Jeg er stort sett fornøyd. Det har vært litt opp og ned, men vi har kjørt inn til flere gode tider og er absolutt med ennå, sa Solberg, som hadde litt problemer med bremsene.

Lørdag venter fire nye fartsprøver, før rallyet skal avsluttes søndag. Totalt skal rallyførerne gjennom 17 fartsprøver på Sardinia. (©NTB)