Novak Djokovic — Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3

Verdensener Novak Djokovic (28) ble for sterk for publikumsfavoritten Roger Federer, og serberen sikret sin tredje triumf i Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Kampen ble en nervepirrende affære på centercourten i London, og etter seieren gjorde den serbiske tennisstjerne som han gjorde da han vant i 2011 og 2014: Han spiste litt av gresset fra tennisbanen.

KNUSTE LEGENDEN: Novak Djokovic ble for sterk for sveitsiske Roger Federer. Foto: Reuters

Les også: Suverene Djokovic knuste publikumsfavoritten I seiersintervjuet ble han spurt om bakgrunnen for den smått absurde tradisjonen.

Drømte om det da han var liten

– Smaken er veldig, veldig god i år. Jeg vet ikke hva banemaskapet har gjort, men de har gjort en meget god jobb, sa Novak Djokovic til stor jubel og latter blant 15.000 tilskuerne på tribunen.

– Det er en liten tradisjon, åpenbart. Som liten hadde jeg en drøm om å vinne Wimbledon. Og som en liten unge drømte jeg om å gjøre noe rart når jeg først oppnådde det, og dette var en av disse tingene, forklarte Novak Djokovic.

I FJOR: Novak Djokovic feiret også fjorårets Wimbledon-triumf med å spise gress. Foto: Reuters

Wimbledon-triumfen er serberens niende Grand Slam-tittel. Dermed knapper han innpå Federer, som riktignok står med utrolige 17 seiere i de fire storturneringene US Open, Australian Open, Wimbledon og French Open, som utgjør Grand Slam i tennis.– Det er alltid en ære å spille mot Federer. Han har gjort så mye for sporten, på og utenfor banen. Mange spillere fra min generasjon så opp til ham, sa Djokovic i starten av sitt seiersintervju.

– Blir trolig øl eller vin i kveld

– Det er slike kamper som dette man jobber for hver eneste dag. Så det er helt utrolig å vinne. Det blir nok et glass med øl eller vin, helt klart. Det har vært en lang reise, sa serberen, som med sin tredje Wimbledon-triumf tangerte sin trener, den tyske tennislegenden Boris Becker (47).

SEIERSGLIS: Novak Djokovic' trener Boris Becker (t.v) og serberens kone Jelena Djokovic hadde grunn til å smile etter finalen i Wimbledon. Foto: REUTERS

Roger Federer virket ikke som om han var sønderknust i sitt intervju etter kampen, selv om sveitseren nå ikke har vunnet en Grand Slam siden Wimbledon i 2012. Federer tapte også fjorårets finale i turneringen — mot Djokovic.– Djokovic var sterk i dag, og til slutt var han utrolig solid. Han spilte veldig bra. Jeg spilte ikke så verst, heller, så jeg kan være fornøyd med det. Sånn går det, sa Federer.

– Jeg jobber og trener knallhard, men det gjør de samme, så jeg har ingen fordel der, sa sveitseren og takket støtteapparatet sitt.

Mange spekulerer i om dette var Roger Federers siste sjanse til å vinne en Grand Slam. Men ut i fra sveitserens uttalelser, virker det som om Federer han troen på flere triumfer.

– Jeg er sulten og lysten på å fortsette, avsluttet han.