RIO DE JANEIRO: Starten ble først utsatt i to timer, men like før konkurransene var planlagt å starte kom beskjeden om at det ikke ble noe roing søndag. Are Strandli og Kristoffer Brun skulle i aksjon i lettvekt dobbeltsculler.

— Vinden er alt for sterk til å gjennomføre roing i dag. Det var to båter som sank i går, og det vil være for risikabelt å gjennomføre dagens regatt. Derfor er stevnet utsatt og vil trolig bli gjennomført i morgen, sa en representant på pressesenteret til Aftenbladet i Lagao.

Tv-kamera veltet og parasoller fløy gjennom luften på Lagoa rostadion i Rio søndag. Foto: Stig Nilssen

Den sterke vinden gjorde at tv-kameraer veltet, og svære parasoller fløy gjennom luften på rostadion bare en drøy time før de norske roerne skulle i aksjon.Folk måtte søke dekning da de sterkeste vindkastene feide over anlegget.

— Riktig å utsette

Landslagstrener Johan Flodin mente det var riktig å utsette til en annen dag.

– Det så bedre ut i dag enn i går, men prognosene er ikke noe særlig. Det skal blåse mer og mer de neste timene. Hvis prognosen hadde sagt at det skulle løye, kunne man ha gått ut på vannet, sa Flodin til NTB like før det blåste skikkelig opp. Blant annet ble en stor plakat tatt av vinden og føk over tribunene.

På åpningsdagen lørdag ble konkurransen preget av store bølger og kraftig vind. Det skapte problemer for roerne, og en serbisk båt gikk rundt.

— Vi fikk sikkert de resultatene vi burde hatt i går, men det blir et sjansespill. Det finnes også en liten, liten sikkerhetsrisiko. Det var noen som havnet i vannet i går, og man skal ikke drikke dette vannet. Det ble en del dårlig mediedekning, og en del roprofiler reagerte. Slik ville man ikke ha det enda en dag.

AVLYST: Dagens ro-øvelser i OL er utsatt på grunn av forholdene på roarenaen. Foto: AP

Olaf Tufte, som ror dobbeltsculler med Kjetil Borch, var klar på at programmet burde ha vært utsatt lørdag.

Havnet i vannet

— Vi driver med en utendørsidrett, men jeg kan si at hvis det ikke hadde vært for TV, så hadde vi utsatt konkurransen. Hvis det ikke hadde vært for OL og TV, hadde vi stengt banen, sa 40-åringen til NTB.

I RIO: Stig Nilssen.

Nordmennene slet i bølgene, og mot slutten av forsøksheatet mistet Tufte taket på åren. Men en rask manøver fra veteranen hindret det som kunne ha ødelagt OL for den norske duoen allerede i første løp. De tok seg likevel videre til semifinale.Nå må arrangøren gjøre justeringer i programmet. Det gjøres et forsøk på å gjennomføre søndagens konkurranser i morgen.

NTB/Aftenbladet