Spurs tapte 1-2 hjemme mot Southampton og kan stå i fare for å miste grepet om 2.-plassen i Premier League.

Son Heung-min ga vertene ledelsen etter 16 minutter da han gikk av Southampton-keeper Fraser Forster og satte ballen i mål. Gjestene ga seg imidlertid ikke, og Steven Davis utlignet etter 31 minutter med en avslutning fra kloss hold som Hugo Lloris ikke klarte å holde ute.

Harry Kane, som kjemper om å bli toppscorer i Premier League, fikk en enorm mulighet til å gi Tottenham ledelsen like før pause. Spissen kom alene med Forster etter å ha snappet ballen fra en Southampton-forsvarer, men klarte ikke å overliste sin landsmann.

Snudde kampen

Southampton var farlig frampå etter pause, men først etter den innlagte drikkepausen halvveis i annen omgang fikk gjestene ballen i mål. Steven Davis spilte vegg med Dusan Tadic, før han sendte av gårde en markkryper som Lloris ikke rakk bort til.

Mauricio Pochettinos mannskap prøvde å jakte utligningsmålet, men maktet aldri å sette inn en skikkelig sluttspurt. Nacer Chadli kunne likevel utlignet på overtid da han fikk muligheten fra kort hold, men Forster reddet med en beinparade.

70 poeng

Etter at Tottenham spilte seg ut av tittelkampen i forrige runde med 2-2 mot Chelsea, står laget fortsatt med 70 poeng etter tapet søndag. Det betyr at laget er bare tre poeng foran byrival Arsenal før Arsène Wengers menn møter Manchester City senere søndag.

Skulle Gunners vinne, er naboene à poeng før siste serierunde i Premier League. Tottenham kan imidlertid trøste seg med en langt bedre målforskjell enn sine bynaboer.

Southampton klatret med seier opp til sjetteplass på tabellen med 60 poeng.