To scoringer fra Deshorn Brown (25) sørget for Vålerenga-jubel og tre etterlengtede poeng søndag kveld.

— Det er en god følelse. Det viktigste er tre poeng. Vi gjør fortsatt mange feil, og det må vi jobbe videre med. Mot et bedre lag ville vi fått mer problemer, sier Brown til TV 2. De blåkledde tapte hele 0-4 for Molde i midtuken. Sesongåpningen har mildt sagt vært varierende for hovedstadslaget.

Det ble ingen spillemessig opptur mot Start, men to fine angrep sørget for tre viktige poeng mot Start.

Dermed ble Start rekke med kamper uten seier forlenget til 22. De har ikke vunnet siden 4. juli i fjor.

Perfekt start

Vålerenga tok initiativet fra start hjemme på et folketomt Ullevaal.

Etter to minutter la Sander Berge inn på nytt etter en dødball. Bakerst i feltet fikk Deshorn Brown stå helt alene, men headingen gikk over målet til Håkon Opdal.

Bare fire minutter senere fikk Brown en ny mulighet etter et godt angrep.

Daniel Fredheim Holm spilte Ghayas Zahid fri i mellomrommet. Med en perfekt vektet pasning spilte han Brown alene gjennom med Opdal.

Jamaicaneren fintet vekk den tidligere landslagskeeperen, og satte ballen i åpen kasse.

En glimrende start for Vålerenga, etter 0-4-tapet mot Molde i midtuken.

Kjempet seg tilbake

Vålerenga fortsatte og presse seiersløse Start. Etter 10 minutter slo Niklas Castro tidlig inn fra sin høyreving. Brown løp seg fri på første stolpe, og flikket ballen videre — men utenfor stolpene til Håkon Opdal.

Seks minutter etter fikk Brown igjen en mulighet. Høyrebacken Simon Larsen slo tidlig inn. Denne gang avsluttet Brown fra omtrent 14-15 meter - på volley. Avslutningen gikk en halvmeter over mål.

Etter en svært svak start, våknet Start omsider etter 20 minutter. De produserte flere muligheter i siste del av førsteomgang. Spesielt Robert Sandnes burde sørget for utligning.

Espen Børufsen slo inn fra venstre. Enar Jääger klarerte rett opp. Ballen datt ned på hodet til høyrekanten Sandnes. Han headet godt, men Aslak Falch fikk slått ballen over tverrliggeren.

Avblåst for offside

Rett før pause satte Brown ballen i mål igjen, etter en innøvd frisparkvariant. Men spissen ble korrekt avblåst for offside.

Hadde han latt ballen gå videre til Rasmus Lindkvist, som var minst like godt plassert, ville det neppe blitt blåst for offside.

— Vi må heve oss betraktelig. Vi startet bra, men så mistet vi det. Vi ble feige, sa Kjetil Rekdal til TV 2 i pausen.

Vålerenga kom best i gang også etter hvilen. Riktig nok uten å skape noen skikkelig store muligheter. Også utover denne omgangen kom Start bedre med.

Etter 60 minutter følte sørlendingene seg snytt for straffespark. Lars-Jørgen Salvesen ble forsøkt spilt gjennom. I løpeduell med Sander Berge falt Salvesen på hjørnet av 16-meteren.

Svein-Oddvar Moen lot spillet gå. Reprisen viste at de to løp inn i hverandre, og at Salvesen nok uansett falt på utsiden av 16-meteren.

Sikret seieren

Etter 66 minutter fikk Herman Stengel en enorm mulighet til å øke Vålerengas ledelse. Jesper Arvidsson slo inn fra venstre. Bakerst i feltet headet Rasmus Lindkvist inn igjen i feltet.

Fra sju meter skjøt imidlertid Stengel en halvmeter over.

Andreomgangen på landslagsarenaen var kvalitetsmessig dårlig. Det gikk svært lang tid mellom de gode angrepene. Lagene gjorde en rekke tekniske feil.

Starts forsøk på utligning var tamt.

Med ett minutt igjen på klokka var det heller Deshorn Brown som kunne avgjøre for Vålerenga.

Vajebah Sakor og Ghayas Zahid kombinerte fint ute på venstrekanten. Sakor kom seg ned til dødlinja, og slo ut til Brown. Han la ballen til rette med høyre, og klinte den i lengste hjørne med venstre.

Håkon Opdal var på skuddet, men klarte ikke å hindre 25-åringen å bli tomålsscorer.