Mange stilte store spørsmål da Brann valgte å betale over to millioner kroner for Azar Karadas i sommer – en spiller Brann ved flere anledninger kunne ha hentet gratis.

Video: Se høydepunktene fra Brann-Sogndal og scoringen til Azar Karadas

Men søndag kveld, da det gjaldt som aller mest, senket Azar Karadas sine gamle lagkamerater i Sogndal da Brann vant nedrykksdramaet på Stadion med 2–1. — Det kom et innlegg fra Birkir. Vi snakket i pausen om at han skulle prøve å slå nærmere mål. Barmen kom først på den, og så falt ballen ned på foten min. Det var godt å få et rent treff, sier Karadas.

Vinnermålet til tross, 33-åringen nektet å glise en eneste gang da han ble intervjuet om seieren og matchvinnerscoringen mot Sogndal. I stedet satte han uoffisiell rekord i å snakke om fokus og konsentrasjon inn mot kampen mot Haugesund søndag om en uke.

Premissene er klare. Med seier i Haugesund, har Brann kvalifiseringsplassen. Med uavgjort, må Sogndal slå Stabæk med minst tre mål for å sende Brann ned. Skulle Brann tape, er de avhengige av at Sogndal ikke vinner.

Samhold i garderoben

— Vi må jobbe innad. Presset utenfra mot Brann er tøft. Det har vi sett hele uken. Det har vært mye folk på trening, men det får gå sin gang. Vi må bare ha et godt samhold i garderoben.

- Synes du det er vanskelig å takle presset?

— Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg synes ikke det. Jeg er familiemann, og når jeg kommer hjem, kobler jeg av. Det tror jeg gjengen også klarer fint, sier Karadas.

Hvordan blir uken som kommer nå?

— Vi har satt oss i en situasjon der alt er opp til oss selv. Vi er ikke avhengige av noen. Det er en god følelse.

Frustrert Sogndal-trener

Eidaren scoret mot Brann da Sogndal slo Brann tidligere i år. Nå scoret han for Brann mot nettopp Sogndal.

— Det var nesten ikke meningen. Han fikk ballen på seg, sier Sogndal-trener Jonas Olsson om målet som Karadas satte inn like etter pause.

— Og så vet jeg neste spørsmål. Vi tok en beslutning om å selge Azar. Det var en beslutning Sogndal tok, og den står vi for.

- Står du for den?

— Ja, absolutt. Vi gjorde en vurdering. Syv spillere forsvant. Vi tok inn fire, som alle ble skadet med en gang. Vi har hatt en tøff høst etter Vålerenga. Men skal vi drive den virksomheten vi gjør i Sogndal, må vi få inn penger.

- Har Sogndal solgt seg til nedrykk med å selge Karadas til Brann?

— Nei ... Men vi får lønn i tide, og regnskapet har ikke røde sifre. Og det er en kamp igjen, sier Olsson. Han sier han er sikker på at Brann taper i Haugesund og at Sogndal vinner sin siste kamp mot Stabæk.

Olsson mener Brann vant fortjent.

— Brann hadde flere sjanser enn oss, ellers var det en jevn kamp. Men det ble psykologi i det også. De fikk mål rett før, og rett etter pause. Da ble det tøft for oss. Men vi kom tilbake, og Brann var ille ute etter 2–1. Det så du på deres kroppsspråk.

Ut med skade

Karadas har spilt ti kamper for Brann etter at han kom til klubben i sommer. Han har scoret ett mål, og vært både skadet og suspendert.

- Føler du at du har innfridd forventningene, Karadas?

— Jeg stiller store krav til meg selv. Jeg ble hentet hit for å være med på å redde klubben. Klubben var i en tøff situasjon da jeg kom hit, og er fortsatt i en tøff situasjon. Jeg fikk en ubeleilig skade, som gjorde at jeg ikke kom helt tilbake der jeg ønsket. Det viktigste nå er se fremover, sier Karadas. Han måtte ut med skade mot Sogndal. Men hvor alvorlig det er, er uklart.

Brann-trener Rikard Norling har følgende kommentar til om Karadas' mål mot Sogndal var en scoring verdt to millioner kroner.

— Det vil vise seg. Vi har ikke gjort annet enn å skaffe oss en siste kamp her, som betyr alt, sier Norling.