fakiri.2

I går spilte både Sogndal-spiller Alexander Ødegaard og Monaco-spiller Hassan El Fakiri landskamp for Norge mot Australia på Craven Cottage. Mjelde og Ludvigsen var til stede på kampen i London. Etter det BT erfarer skal de i dag i møte med El Fakiri.

— Vi er her for å se fotballkampen, sa Mons Ivar Mjelde hemmeligfullt da vi traff ham på Craven Cottage.

Brann-treneren har aldri hatt for vane å dra på landskamper, uansett viktighet. Når han nå drar til London er det etter det BT erfarer for å ha samtaler direkte med El Fakiri.

— Vi har bestemt oss for at vi ikke skal kommentere noe som helst, uansett. Begynner vi med det, er vi nødt til å fortsette, sa sportslig leder Per-Ove Ludvigsen til Bergens Tidende i går.

— Forteller vi hvem som er aktuelle, føler vi at det går ut over Brann, og blir en fordel for konkurrentene, fortalte Ludvigsen.

Vil bort fra Monaco

Den tidligere Stadion-yndlingen El Fakiri har Brann lenge vært interessert i å hente tilbake til Bergen. Senest i sommer da Seyi Olofinjana var aktuell for Monaco.

El Fakiri er et klart andrevalg på backplassen i Monaco, og har kun to kamper for de franske mesterne til nå i år. Det gjør at den tidligere Lyn-, Rosenborg- og Brann-spilleren ønsker seg bort fra fyrstedømmet.

— Skal jeg hjem til Norge er det kun Brann og Lyn som er aktuelle, sa El Fakiri til BT mandag.

Kontrakten med Monaco går ut til sommeren, men håpet til El Fakiri er at han forlater klubben i løpet av januar når overgangsvinduet er åpent.

— Situasjonen min i Monaco er uholdbar. Jeg har folk som jobber for meg, slik at jeg snarest mulig får en ny klubb, sa 27-åringen.

I Monaco har den tidligere midtbanespilleren blitt omskolert til høyreback, men El Fakiri har aldri lagt skjul på at det er på midtbanen han trives best og at det er offensivt han selv føler at han har mest å bidra med.

Landslagstrener Åge Hareide har vært i Monaco og snakket med trener Didier Deschamps. Hareide fikk klar beskjed om at El Fakiri er et andrevalg. Det gjør at landslagssjefen også helst ser at det skjer et snarlig klubbytte.

— Skal Hassan utvikle seg som fotballspiller trenger han å spille fotball. Det får han ikke gjort nok av i Monaco, sa Hareide.

Leter etter leilighet til Ødegaard

El Fakiri kom som Bosman-spiller til Brann vinteren 1999. Etter kun ti kamper forlot han Brann våren 2000 for ca. 10 millioner kroner. Den summen har etter at Fakiri passerte 50 kamper for fyrstedømmet kommet opp i nærmere 15 millioner kroner.

I slutten av uken venter Brann besøk av Alexander Ødegaard. Agent Rune Hauge har allerede prøvd å leie leilighet til Sogndal-spilleren i Bergen. Det hadde han neppe gjort om Ødegaard ikke hadde bestemt seg for å gå til Brann.

Klubben har gjennom investorer skaffet de ti millionene det koster å hente Kniksenpris-vinneren til Bergen. Nå ønsker de å bli enige med spilleren.

— Sier vi når han kommer for å besøke Brann, blir det bare et haleheng med journalister. Derfor holder vi tett om det også, sier Ludvigsen.