Det opplyste klubben på sitt nettsted onsdag.

— Jeg, styret, Henrik Larsson og resten av staben tar sammen med spillerne solidarisk ansvar for nedrykket, sa klubbdirektør Mats-Ola Schulze.

Larsson har vært manager og trener for klubben siden i fjor, og han hadde ett år igjen av kontrakten. For å hjelpe klubben økonomisk gir han avkall på utestående lønn.

— Vi er selvsagt svært takknemlige for denne økonomiske løsningen. Vi skylder Henrik en stor takk for det omfattende omstruktureringsarbeidet som er gjennomført de to siste år, sier Schulze.

Stygge scener

Etter den avgjørende kvalifiseringskampen mot Halmstad søndag, tok en rekke maskerte personer seg inn på banen og angrep blant andre Henrik Larssons sønn Jordan, som er spiller i klubben, samt ledere og andre ansatte.

Jordan Larsson i rødt med ryggen til fikk et uhyggelig møte med supportere. Foto: NTB Scanpix

Henrik Larsson er av kampdelegaten innrapportert for provoserende oppførsel mot tilhengerne. Banestormerne prøvde å angripe ham også, men greide det ikke.Også utenfor arenaen var det stygge scener. Onsdag offentliggjorde klubben at fem av gjerningsmennene, som er identifisert, er utestengt i tå år.

— Vi håper fortsatt å identifisere omkring 20 personer, sa klubbformann Sten-Åke Tjärnlund.

Henrik «Henke» Larsson har en stor fotballkarriere bak seg. Han var i en årrekke Celtics store stjerne, og han spilte også for Feyenoord, Barcelona og Manchester United. Han spilte 106 landskamper for Sverige og vant VM-bronse i 1994. (©NTB)