For å ta den siste først. Du trodde kanskje Brann hadde gitt opp eksotiske importer etter Razanauskas, Terehhov og Magnacca.

Men i vinter lå Sportsklubben langflat etter Costa Ricas landslagsspiller Gilberto Martinez. Etter 18 landskamper og fremdragende spill i VM-kvaliken, regnes han som høyaktuell for sommerens mesterskap i Japan og Korea.

Det var Brann-direktør Bjørn Dahl som via sine kontakter i USA kom opp venstrebacken, som beskrives slik av det anerkjente fotballmagasinet World Soccer:

— Martinez' store arbeidskapasitet har gjort ham til en yndling blant fansen.

Tenkte kreativt

Teitur Thordarson studerte videoene av Martinez, og det gikk ikke lange tiden før også han var henrykt.

— Martinez er en fantastisk spiller, helt fenomenal. Han spilte med en fantastisk entusiasme og var en pågående type. Jeg så ham som venstreback, venstrekant og midtstopper, og han var like god overalt.

Martinez' kontrakt med den costaricanske klubben Saprissa gikk ut sommeren 2002, og prisen hadde sunket betraktelig da Brann kom på banen.

Klubbledelsen prøvde å få til en "kreativ løsning" for å hente 22-åringen til Bergen, men kom til kort.

— Prisen var veldig overkommelig i forhold til markedet. Men selv en slik pris er for mye for noen som ikke har penger, sier Teitur Thordarson.

For en knapp måned siden, skrev Gilberto Martinez under for den italienske Seria A-klubben Brecia. Da gav Sportsklubben definitivt opp.

Gav opp Andersen

Den andre venstrebacken Brann har forhørt seg om er Haugesund-spilleren Arild Andersen. 30-åringen fra Sandviken var fristilt rundt årsskiftet på grunn av lønnskutt i 1. divisjonsklubben. Da var Brann lunken til den tidligere Fyllingen- og Sogndal-spilleren. Men etter hvert som forsesongen avslørte den ene mangelen etter den andre hos rødtrøyene, fattet Teitur Thordarson interesse for den Andersen

— Men da var det snakk om overgangssum og vi har ikke penger, sier Teitur.

— Angrer du på at Andersen ikke ble hentet da han kunne kommet gratis?

— Nei, vi hadde ikke penger da heller, så det er ingenting å angre på, svarer islendingen.

Branns venstreside volder Teitur hodebry. Flankespillerne Raymond Kvisvik og Sergej Terehhov kan forsvinne når som helst. Backalternativene står heller ikke i kø. Martin Knudsen ønsker heller å bli brukt på motsatt side, og det antatte førstevalget Erlend Hanstveit seiler opp som sterk kandidat sentralt på midtbanen.

— Det ser ut som om jeg vurderes mest som midtbanespiller. Det trives jeg godt med, sier Erlend Hanstveit. I dag starter Brann med Joakim Hagabakken som venstreback.

... men Frode Birkeland frir til Teitur

Lyn-spissen Frode Birkeland har kontaktet Teitur Thordarson for å undersøke mulighetene for en overgang.

— Selv om jeg har ett år igjen av kontrakten med Lyn, er det jeg vil til Brann. Jeg er jo bergenser. Jeg har snakket med Teitur flere ganger, sier Birkeland.

Minde-karen er kjent for å klare seg fint uten agent. Med telefonen som viktigste redskap har han fått kontrakter i både Eik og Lyn. 30-åringen er på La Manga med Oslo-klubben, og i går stanset han opp for å se nærmere på det han håper blir hans neste klubb.

Teitur Thordarson kommenterer interessen slik:

— Jeg har Frode i bakhodet, men det er ingen verdens ting vi kan gjøre så lenge vår økonomi er som den er.