Litt småproblemer i hoften gjør at han må droppe rekordforsøket på 1000 meter søndag.

Han har kjent litt smårusk i hoften i løpet av de siste treningene og etter kveldens trening hvor han måtte stå av, tar han ingen sjanser på å løpe en 1000 meter inn med skarpe svinger.

Dermed ryker hans forsøk på å sette en norsk rekord i pausen på håndballkampen mellom Sandnes og Sandefjord førstkommende søndag.

— Det er rett og slett for stor belastning å løpe på en 200 meters rundbane innendørs når det er litt småvondt i hoften. På nåværende tidspunkt tar vi rett og slett ingen sjanser, sier trener og pappa Gjert Ingebrigtsen.

Heller ikke broren Filip løper innendørs i Sandneshallen all den tid Henrik ikke stiller til start.

Vil gjøre et nytt rekordforsøk

— Det er ingen vits for Filip å gjøre et rekordforsøk alene. Skulle de løpe under den norske rekorden så er de avhengig av hverandre, forklarer han.

Men han er veldig klar på at de mer enn gjerne stiller til start ved en ny hjemmekamp for Sandnes i løpet av vinteren.

— Både Henrik og Filip hadde gledet seg veldig til dette, og det er ikke til å legge skjul på at den litt ømme hoften kom på et ubeleilig tidspunkt. Men vi håper å være klare til et nytt pauseløp ved en passende anledning senere. Tiltaket til håndballklubben har vi virkelig satt pris på, understreker Gjert Ingebrigtsen.