Graabak hadde en god innspurt, selv om han aldri var i nærheten av en pallplass i Finland. Til slutt endte trønderen 1.05,7 minutt bak vinnertiden.

Rydzek gikk fort i sporet og gikk fra fjerdeplass til seier. Tyskeren tok over ledelsen i rennet etter at han fosset forbi østerrikske Wilhelm Denifl etter 3,8 kilometer. Derfra og ut var han i front hele veien.

– Jeg hoppet veldig bra. Det var ett av mine beste hopp i hele vinter, og jeg fikk dermed en svært god startposisjon i langrennet. Jeg var litt usikker på formen, men etter de første kilometerne følte jeg meg bra. Jeg fikk enda mer motivasjon da jeg klarte å rykke fra gruppen, sa Rydzek etter seieren.

Schmid falt av

Japanske Akito Watabe jobbet hardt mot slutten for å ta igjen Rydzek, men endte sju sekunder bak i mål.

– Jeg hadde ikke et ideelt hopp, men jeg prøvde å ta igjen tetgruppen. Jeg ga full gass hele veien, og derfor jeg var veldig sliten mot slutten. Uansett gjorde jeg et godt renn, sa Watabe.

Jan Schmid var best av de norske etter hoppdelen. Trønderen startet 43 sekunder bak Denifl i langrennet, men han måtte slippe utfordrergruppen etter drøyt fem kilometer. Schmid falt fra 7.— til 14.-plass, mens Håvard Klemetsen gikk fra 9.- til 12.-plass.

Glad Frenzel

Eric Frenzel gikk inn til delt tredjeplass sammen med landsmannen Tino Edelmann. Tyskeren sikret seg dermed sammenlagtseieren i verdenscupen tre renn før slutt. Frenzel har vært suveren denne sesongen med 7 seirer av 14 mulige.

– Det er stort å vinne sammenlagt. Nå har jeg klart det to år på rad. Jeg har hatt en fantastisk sesong, og nå kan jeg nyte de siste rennene, sa Frenzel.

Thomas Kjelbotn og Mikko Kokslien ble henholdsvis nummer 17 og 19 fredag. Magnus Krog og Magnus Moan deltok ikke i Lahti. Lørdag står lagsprint på programmet.

(©NTB)