Aalesund-direktør Henrik Hoff vil gjerne ha John Arne Riise tilbake til hjembyens fotballag, det samme vil hovedtrener Trond Fredriksen. Nå åpner hovedpersonen selv for det som vil være et sensasjonelt og oppsiktsvekkende AaFK-comeback.

– Nå som Bjørn Helge gikk til Aalesund, og jeg og Aalesund-Hoff ble venner igjen, er det klart det gjør det mye mer aktuelt, sier John Arne Riise til VG.

BROTHERS FOR LIFE: Bjørn Helge og John Arne Riise (t.h.) har et ønske om å spille for samme lag før karrieren er slutt. Foto: NTB scanpix

Konflikten mellom Riise og AaFK har vært intens de siste årene, men etter at Bjørn Helge Riise signerte for klubben, kom storebroren med en beklagelse til direktør Henrik Hoff og AaFK. Nå er stridsøksen begravd.

Den indiske ligaen avsluttes i desember

34-åringen skal spille i India den kommende sesongen, og det er derfor eventuelt aktuelt med et eliteseriecomeback først i 2016. Det er foreløpig uklart hvilken klubb Riise skal spille for i Indian Super League, men den indiske serien avsluttes i desember.

Men det finnes enda en utfordring. John Arne Riise er sponset av bettingselskapet Betsson, en avtale han ikke vil droppe. Ledelsen i Norges Fotballforbund har vært klare på at 34-åringen er uaktuell for landslaget så lenge han representerer selskapet, men overfor VG er president Yngve Hallén på ingen måte avvisende til at Riise kan spille i AaFK-trøyen igjen.

– Det har vært viktig for Tippeliga-klubbene å være lojale mot resten av norsk idrett og Norsk Tipping. Den lojaliteten og norsk lovgivning ligger i bunn. Men det mest gledelige her er jo at John Arne Riise har lyst til å spille for byen og laget han kommer fra. Det er et viktig steg både for John Arne Riise og klubben og supporterne. Vi må glede oss over det. Så har vi overvunnet ulike barrierer før. Det vil vi nok kunne diskutere i andre hånd. Vi får ta det scenarioet hvis det kommer, sier Hallén til VG.