Steve Kean trakk seg fredag som manager for Blackburn Rovers. Han uttalte da at han følte seg tvunget til å gå av.

— Jeg føler meg tvunget til å gå av. Det er blitt umulig for meg å sitte i denne posisjonen, sa treneren i en pressemelding.

Nå hevder The Telegraph at Kean vurderer å gå til rettslige skritt mot gamleklubben.

Oppsiktsvekkende spill

Han skal ifølge den engelske avisen ha kommet frem til at hans posisjon var ”uholdbar” som følge at de indiske eierne Venkys skal ha prøvd å påvirke laguttak. Han skal i tillegg ha følt seg underminert av Shebby Singh.

Singh ble i sommer ansatt som klubbens ”internasjonale rådgiver”. Han vakte oppsikt da han i sesonginnledningen gikk hardt ut mot Morten Gamst Pedersen.

Det har stormet friskt rundt Kean helt siden han overtok laget etter sparkingen av Sam Allardyce i 2010. Blackburn eiere er i britisk media blitt portrettert som parodiske. Spillet rundt Blackburn har vært oppsiktsvekkende. Lenge spilte agent Jerome Anderson en sentral rolle.

Som tilskuere til dette spillet er Blackburn-fansen blitt stadig mer fortvilet. Både Kean og eierne har fått hard medfart i supporterkretser.

Hadde støtte fra medeier

Det har sett ut som Keans avgang var på trappene flere ganger før det faktisk skjedde fredag. En av grunnene til at Kean overlevde så lenge, skal ifølge Telegraph være at han hadde støtte av medeier Anuradha Desai. Avisen skriver at Desai skal ha kjempet for å beholde Kean, og endog utsatt en pressemelding som skulle vært sendt ut sist helg med beskjed om at skotten var sparket.

Desais brødre og medeiere, Balaji og Venkatesh, skal ha ønsket Kean ut.

Blackburn skal ha pekt ut Tottenham-ansatte Tim Sherwood som sin neste manager. Sherwood skal ha et ønske om å bli sportsdirektør i Tottenham, men det er ventet at styreleder Daniel Levy ønsker en mer prominent person for rollen.