Over halvparten av dem som tar vinterferie, blir i Norge, mens 600.000 reiser utenlands, viser nye tall fra hovedorganisasjonen Virke.

Velger pakkereiser

40.000 drar på pakkereise til sørligere strøk i vinterferien, av disse bestiller 30.000 rene charterpakker. Fortsatt er det Kanariøyene som er mest populært.

— Mange velger også Kypros, Madeira, Thailand eller et cruise i Karibia, sier direktør Rolf Forsdahl i Virke Reise utland til NTB.

— Veksten er veldig stødig, det er ikke store endringer per år, legger han til.

I tillegg til dem som reiser til Syden, vil også mange bruke vinterferien i en storby eller de reiser til egen bolig utenlands.

— Shoppingmotivet er nok ikke så fremtredende i januar og februar, men kultur, mat og drikke og ren rekreasjon gjelder også i disse månedene, sier Forsdahl.

Tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Vi reiser på hytta

Men de fleste som drar på vinterferie holder seg her til lands.

29 prosent reiser på hytta, 9 prosent besøker familie og venner, 8 prosent reiser på hotell, til campingvogna eller en hyttegrend. 17 prosent blir hjemme, viser Virkes tall.

Det er full rulle på vinterdestinasjonene når ferieukene snart setter inn.

— Vi har sett at det har vært en blandet forsesong, men tundt 30 prosent velger hytta i vinterferien, sier direktør Hilde Charlotte Solheim i Virke Norge.

Les også:

Hva med en romantisk telttur på Valentindagen?

Toscana om vinteren?

Norske Michelle (14) er verdens yngste jente på Sør-Amerikas høyeste fjell