HamKams sportslige ledelse følger med i hva som skjer med Roman i Sverige, men har foreløpig ikke vært i kontakt med den lange østerrikeren.

– I utgangspunktet er Roman på lån i Helsingborg og så er det meningen at han skal tilbake til HamKam. Men en vet aldri hva som vil skje , sier sportssjef Lars Tjærnås.

– De eneste fra Hamar som jeg har snakket med, er de spillerne jeg hadde best kontakt med, sier Roman.

Les også:

Tre mål på ti kamper

Kienast spilte sin siste kamp for HamKam 27. juli mot Lillestrøm på Briskeby. Helsingborg ville gjerne ha den lange østerrikeren i par med superstjernen Henke Larsson. Og siden Kienast var inne i en nærmest ubegripelig måltørke, og manglet mye selvttilit, leide HamKam ham ut til svenskene.

I Helsingborg har Kienast spilt tre av ti kamper fra start og har scoret tre mål. Det siste mandag kveld borte mot Örebro.

– Jeg spilte fra start mot Örebro og scoret allerede etter sju minutter. Selv om vi tapte kampen 3-1, var opplevelsen positiv for meg. Det var en opptur å være i startoppstillingen , sier Kienast, som ikke aner om svenskene vil beholde ham. Helsingborg har opsjon på Kienast hvis de ønsker å forlenge engasjementet.

– Jeg aner ikke hva som skjer. Det er fire kamper igjen. Vi konsentrerer oss om dem. Etter sesongen skal jeg prate med Helsingborgs sportslige ledelse.

Det spørs om Helsingborg vil ha med Kienast videre. Klubben har ikke bestemt seg.

– Den avgjørelsen tar vi etter sesongen, sier sportssjef Jesper Jansson.

– Hvor vil du helst spille neste år, Roman?

– Det kan jeg ikke si nå. Jeg konsentrerer meg om de fire kampene som er igjen. Men jeg har igjen ett år av kontrakten med HamKam, og jeg er jo HamKam-spiller, sier Roman, som har beholdt leiligheten sin i Hamar.

Mer langs bakken

– Hva er forskjellen på å spille i HamKam og Helsingborg?

– Her i Helsingborg spiller de mer langs bakken. Med andre ord: En type fotball jeg vokste opp med i Østerrike. I HamKam lærte jeg å spille tøff, fysisk fotball, med mange høye baller. Men jeg hadde bare godt av det og fikk jo min debut på landslaget som HamKam-spiller.

Roman har tenkt mye på sesongen 2008¿

– Det positive er at jeg har opplevd EM på hjemmebane med det østerrikske landslaget. Jeg har beholdt plassen i troppen etter at landslagssjef Hickersberger ga seg, spilte 20 minutter mot Færøyene for ei uke siden og satt på benken da vi møtte Serbia. Måltørken i HamKam skyldes mye at jeg kanskje var litt for opptatt av å skaffe meg EM-plass. Så kom jeg til Helsingborg da laget var inne i en blindgate. Bad timing, kan du nok si. Tre strake tap i starten på min Helsingborgkarriere, var ikke bra.

Kraftig kritisert

Roman mistet både selvtilliten og plassen i førsteelleveren og ble med jevne mellomrom kraftig kritisert i media.

Mandag var han tilbake på laget. Henke Larssons skade ga ham sjansen i startoppstillingen mot Örebro.

Roman takket for tilliten ved å score sitt tredje toppseriemål.

Kanskje det var begynnelsen på noe bedre?

– Det føles i hvert fall slik. Jeg skal gi alt i serieinnspurten.