— Ja, jeg er fortsatt glad i Rosenborg, sier han til adressa.no.

For Bergdølmo fikk med seg deler av glansperioden i RBK, og var en del av laget som i 1999 tok seg videre fra det første gruppespillet i Mesterligaen – blant annet etter strålende borteseirer mot Borussia Dortmund og Boavista.

- Mer spesielt før

— Jeg er glad i Rosenborg for den tiden jeg fikk være der, men det er ikke sånn at jeg jubler om de vinner kamper nå, utdyper han.

— Er det spesielt å møte Rosenborg?

- Jo, på en måte. Men det er ikke så mange igjen av de jeg spilte med. Unggutta som er der nå kom etter jeg dro (til Ajax i 2000), og det er vel ikke så mange andre enn Roar (Strand) igjen, så det var mer spesielt å møte dem før. Men Rosenborg er en klubb jeg trivdes veldig godt i, og som jeg har et godt forhold til.

Ble hatobjekt

Den tidligere backkjempen gikk til Rosenborg fra nettopp Lillestrøm i 1997 i det som ble regnet som en meget omstridt overgang. Etter at Bergdølmo gjorde trønder av seg fikk han raskt tilnavnet ”Judas” blant kanarifansen.

— Det var ikke noe kult å være et hatobjekt i tolv år, for noe jeg selv mente ikke var berettiget, medgir Bergdølmo, som nå er tilbake på Åråsen som assistenttrener under Henning Berg.

I dag får han og LSK besøk av nettopp RBK, som kan innta tabelltoppen med seier i kveldens kamp. Men selv om Lillestrøm har hatt en begredelig sesongåpning, og står uten seier på sesongens fem første kamper, tror ikke Bergdølmo det blir en enkel match for trønderne.

- Det blir helt sikkert en tett og hard batalje, som det ofte blir. Selv om vi er et bånnlag og de er et topplag tabellmessig er det ikke sånn spillemessig, sier han.