Politiet i København opplyser at Nicki Bille Nielsen blir tiltalt for vold mot politiet..

— Han er nå blitt tiltalt, heter det i en pressemelding.

Saken skal gå for Københavns byrett og starter en gang i løpet av oktober.

Det var natt til langfredag i år at Nicki Bille Nielsen ble arrestert i København sentrum for ordensforstyrrelse. Under pågripelsen skal Nielsen ifølge politiet ha bitt en politimann.

Nicki Bille Nielsen på RBK-trening rett etter at tiltalen ble kjent. Foto: KIM NYGÅRD

Saken ble ferdig etterforsket i starten av mai, og har siden vært oppe hos juridisk seksjon som skulle avgjøre om det var grunnlag for å opprettholde tiltalen, og ta saken inn i rettssystemet.

Tiltalt for vold mot politiet

Tirsdag kom konklusjonen fra juristene: Nicki Bille Nielsen skal tiltales for vold mot politiet, og saken blir sendt til retten.

— Vi mener at det er klare beviser på at han skal ha begått det som han er anklaget for, derfor er vår vurdering at han skal tiltales, sier Pia Simon, politiadvokat ved København-politiet, til adressa.no.

- Retten må avgjøre skyldsspørsmål

Det er hun som har vurdert om politiets etterforskning beviser at noe klanderverdig skal ha skjedd natt til 18. april. Uten at hun ønsker å utdype hvorfor, er hun klar på at hun aldri var i tvil om avgjørelsen.

— Vurderingene våre er interne. Jeg har satt meg nøye inn i rapporten jeg ble oversendt fra politiet, og er av en klar oppfattelse av at dette er en sak for retten. Hvorvidt han er skyld eller ikke, er opp til retten å avgjøre, sier hun.

— Vår oppgave er å avgjøre om det er grunnlag for tiltale. Det er det i denne saken, og derfor blir den sendt videre, sier Simon.

Tiltalt

Klokken 09.52 i dag sendte København-politiet følgende korte og konsise pressemelding:

«Kære alle. I har tidligere vist interesse for voldssagen mod Nicki Bille. Han er nu blevet tiltalt».

— Det er reist tiltale for overtredelse av straffelovens paragraf 119, som omhandler vold mot tjenestemann, sier Pia Simon til Ekstra Bladet.

Strafferammen for brudd på paragrafen er bot til fengsel.

Trente tirsdag

Dansken har vært ute med en skade han pådro seg mot Lillestrøm 9.juni. Kun 30 minutter etter at nyheten om tiltalen sprakk i skandinaviske medier, var Nielsen tilbake på treningsfeltet i Skoglunden på Lerkendal. RBK-spissen var med resten av laget på oppvarmingen, men trente etter hvert for seg selv med fysiotereapeut Christian Thorbjørnsen.

RBK-spissen så tilsynelatende helt rolig ut og konsentrert ut, da han trente lett på grunn av sin såre venstre ankel.