Vi lever kanskje i et moderne samfunn, der vitenskapen er konge og det meste kan løses ved å skru av og på datamaskinen. Likevel henger det fortsatt med litt god, gammeldags overtro, og da særlig innen fotballen.

For mange år siden fant en kompis et kronestykke på vei til Stavanger stadion. Viking var inne i en tung periode, men vant akkurat denne kampen. Det medførte selvsagt at kronestykket ble hans lykkebringer, og ble med på hver eneste kamp – helt til Viking tapte. Selv hadde jeg et Vikingskjerf som jeg tilslutt kastet i ren fortvilelse. Skjerfet var nytt for sesongen, men Viking vant ikke en eneste kamp med skjerfet på plass. Følgelig havnet det i bossdunken.

Statistikksenter Eliteserien:

Fotballspillere er ikke bedre enn oss supportere, de er gjerne verre? Om du kaller det rutiner eller overtro, de fleste spillere har uansett ting som må gjøres før kamp. Husker dere Paul Ince som aldri tok på drakta før han var ute av spillertunnelen? Om det var overtro eller bare et behov for å flashe six-packen er jeg fortsatt litt usikker på. Fotballspillere er uansett en overtroisk gjeng.

Det er den eneste grunnen til at gårsdagens fjerning av bilvraket (eller kunsten) kan ha noen effekt. Et bilvrak gir ekstremt få positive signaler, og personlig tror jeg en haug med kumøkk hadde gitt bedre effekt. Mange har hatet denne bilen, og har spillerne i Viking et tilsvarende forhold til den – da tror jeg faktisk det kan gi et positivt utslag. Omtrent på linje med at jeg kastet skjerfet mitt en gang på nittitallet.

Fjerningen av Ruglands bilvrak er selvsagt en ren symbolhandling, og vitner om en klubb som tydeligvis har behov for å gjøre noen grep. Noen sparker trenere, i Viking blir vi enige om 4-3-3 og knokser kunst. Hvis det virker er det jo fantastisk, men jeg tror nok mange andre her på bloggen ville fjernet annet vrakgods fra stadion enn bilvraket.

Hva mener du: Ny vår for Viking med bilvraket borte?