FotballItaliaFoto: Inside/DigitalsportNORWAY ONLYJose Mourinho22.11.2008Serie A 2008/2009Inter v Juventus (1-0) Foto: Digitalsport

Sist sesong ble de italienske seriemestere sammen. Nå skal Zlatan (Barca) måle krefter med gamletreneren i Inter.

En av sommerens store overganger tok supersvensken fra Inter til Barcelona. Der har Ibrahimovic fått en knallstart med to scoringer.

– Jeg har scoret to mål og er veldig glad. Jeg er fortsatt ikke 100 prosent, men det viktigste er å få kamptrening, sier Zlatan som måtte opereres i hånden i sommer.

Nå venter gjensyn med Mourinho og Inter på Zlatans gamle hjemmebane Giuseppe Meazza i Milano.

– Inter-kampen vil bli veldig vanskelig, men også veldig spesiell for meg siden jeg spilte der i tre år og har flott minner fra min tid der. Jeg kommer i en annen drakt nå og kunne ikke vært mer glad, sier svensken.

Plass i hjertet

Tre ligatitler ble det med Inter før overgangen til spansk fotball.

– Han (Zlatan) var ekstraordinær (mot Getafe). Han skapte ting på egen hånd og sto også bak flere gode sjanser, skryter Barcelona-trener Pep Guardiola.

Han var blant stjernespillerne da Mourinho var assistent under Bobby Robson på Camp Nou på 1990-tallet.

– En spiller som har så mye som Ibra vil alltid ha en plass i mitt hjerte, men jeg er en person som glemmer raskt og nå fokuserer jeg på de spillerne jeg har tilgjengelig, sier Mourinho.

– Vi vil gi hverandre en klem før kampen, men under kampens gang vil jeg ikke vite hvem han er. Han har gjort mye for Inter, og Inter mye for ham, fortsetter Mourinho.

Må stoppe trio

Portugiseren har ledet Porto til mesterligaseier. Nå håper Inter at vinnermaskinen skal løfte de blåsvarte til topps i den gjeveste E-cupen for første gang siden 1965. Første svar på om Milano-laget kan lykkes får vi onsdag. En viktig oppgave blir å stoppe Barca-trioen Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic og Andres Iniesta.

– De (Messi og Iniesta) gjør ting lett for deg. De skaper rom, og forsvarsspillerne vet ikke hvem de skal markere. Normalt markerer de den beste spilleren på banen, men nå har de plutselig tre farlige spillere som skal stoppes, sier Zlatan.

Barcelona er regjerende mester.

(©NTB)