KARABÜKSPOR — FENERBAHCE 2-1:

29. august signerte Morten Gamst Pedersen en toårskontrakt med tyrkiske Kardemir Karabükspor. Seks måneder og 14 seriekamper senere står landslagsspilleren med en eneste kamp fra start.

Den tidligere Premier League-proffen har gang på gang blitt henvist til benken av Karabükspor-trener Tolunay Kafkas, så også i søndagens hjemmekamp mot storlaget Fenerbahce.

Gamsten kom på banen etter 88 spilte minutter da Karabükspor tok en meget overraskende og sterk 2-1-seier mot den suverene serielederen i Tyrkia.

Er i form

- Det er ikke så mye å kommentere. Det er treneren sitt valg å ikke bruke Morten. Han er i bra form, men han sliter med å få muligheten, sier Gamst Pedersens agent Tore Pedersen.

Til privatlandskampene mot Danmark og Skottland i midten av november ble 31-åringen overraskende tatt ut i troppen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Han gjorde en god figur i begge kampene, men manglende spilletid i Tyrkia kan gå på bekostning av flere muligheter på A-landslaget.

- Ikke fornøyd

— Det er ikke noe galt med formen til Morten, det viste han senest i landskampene. Han er ikke fornøyd med lite spilletid på klubblaget, og han skulle naturligvis ha ønsket at han hadde vært mer involvert, sier Pedersen.

Gamstens lag har en voldsom flyt i serien om dagen og har ikke tapt på de siste åtte seriekampene.

I utgangspunktet har han halvannet år igjen av kontrakten med sin tyrkiske arbeidsgiver.

— Morten vil spille mest mulig fotball, så får vi ta det derfra. Det er ingen som vet hva som skjer i fotballen, sier Pedersen på spørsmål om det igjen kan bli aktuelt med et klubbskifte for 31-åringen.