På 12 kamper har Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund stått for 16 av Haugesunds 21 mål. Før overgangsvinduet åpner i juli har overgangsryktene stormet rundt spissparet. Haugesund-trener Jostein Grindhaug tar det hele med en knusende ro.

– Overgangsryktene preger verken Nikko eller Søderlund. Derfor vil det ikke prege hvordan de spiller, sier Grindhaug

Spissparet er i kjempeform, og har scoret åtte mål på de fire siste kampene. På de to siste bortekampene før ferien noterte duoen seg for fire mål. I cupkampen mot Egersund fant spissparet veien til nettmaskene to ganger hver.

Har brukt video

TILs assistenttrener Agnar Christensen mener laget er godt forberedt, og er imponert av hva Djurdjic og Søderlund har prestert hittil i år.

— Det er klart jeg er imponert over hva de har fått til i eliteserien i år. Vi har studert Haugesund på video, som vi bruker å gjøre med motstanderne. Vi har sett hva de er gode på, og spesielt med tanke på Djurdjic og Søderlund.

Christensen mener TIL har fått svært dårlig betalt på bortebane, og tror på TIL-poeng lørdag.

– Vi har spilt mange gode kamper på bortebane, og fått dårlig betalt. Små marginer har gått mot oss, og nå håper vi at marginene skal bikke til vår fordel.

Må tette igjen bak

For å ta poeng i Haugesund må TIL demme opp for Haugesunds spissduo. Men TIL fokuserer ikke på forsvarsspillet før kampen. Dette til tross for ti baklengsmål på fem bortekamper.

– Nå etter ferien har vi selvfølgelig trent på både forsvar og angrep. Det er viktig å finne tilbake til formen etter sommerferie.

– Vi har sluppet inn for mye mål. Vi vil ligge på et snitt rundt ett baklengsmål per kamp. Nå har vi tretten, og det er litt for mye. Men vi har ikke prioritert forsvaret noe spesielt.

Tror på poeng

Tromsø har aldri tapt mot Haugesund, og Christensen tror på poeng.

– Vi kan dra til Haugesund og vinne. Vi er selvsagt ydmyke med tanke på hva de har prestert hittil, men er ikke redd for noen.