— Alt er ødelagt. Det er som et jordskjelv, sier Khaled al-Kafarna, en av innbyggerne som tirsdag kunne vende tilbake til huset sitt etter at de israelske stridsvognene forlot byen. Veier, bolighus, to moskeer og en skole er ødelagt etter den seks dager lange militæroperasjonen, som den israelske hæren iverksatte for å hindre at palestinere avfyrer raketter mot Israel.

I løpet av seks dager er over 60 palestinere drept og over 200 såret, ifølge tall fra nyhetsbyrået AFP. Også en israelsk soldat er drept.

Samtidig fortsetter operasjonene i andre deler av Gazastripen. Etter tilbaketrekkingen fra Beit Hanoun er seks palestinere drept, deriblant en kvinne og tre medlemmer av militante grupper. Kvinnen ble drept da en granat traff huset til en palestinsk parlamentariker nord for Gaza by.

En talskvinne for den israelske hæren bekrefter at styrkene er ute av Beit Hanoun. Hun legger til at det fortsatt står israelske styrker andre steder nord på Gazastripen. Innbyggere sier at soldatene har trukket seg ut, men at israelske stridsvogner fortsatt befinner seg i nærheten av byen. (©NTB)