KRISTIANSAND: Etter det Fædrelandsvennen erfarer vil styreleder Magne Aasheim Knudsen servere den oppsiktsvekkende nyheten på en pressekonferanse på Odderøya om få minutter.

– Ingen kommentar, du må komme på pressekonferansen, sier Magne Aasheim Knudsen.

Fædrelandsvennen får imidlertid opplyst fra sikre kilder at Quartfestivalen i dag har mottatt et tilskudd på hele åtte millioner kroner.

Pengene kommer fra Cultiva og Kristiansand Næringsselskap AS.

Cultiva, som for fjorten dager siden gikk inn med et likviditetslån på 3,5 millioner kroner, skal på et ekstraordinært styremøte i går ha omgjort dette lånet til rent tilskudd. I tillegg går energistiftelsen inn med ytterligere 1,5 millioner kroner – til sammen 5 millioner kroner.

På toppen av dette skal også Kristiansand Næringsselskap AS ha åpnet pengesekken for å sikre Quartens videre eksistens. 3,5 millioner kroner investerer næringsselskapet i rockefestivalen.

Trolig var det mandagens katastrofale åpning av Quartfestivalen som fikk frysningene til å ile nedover ryggen på pengesterke Kristiansand. Kun 4000 mennesker på konsertene med Turboneger og headliner Chris Cornell fikk nok også ledelsen i festivalen til å innse at skifteretten var neste stopp hvis ikke drastiske tiltak ble iverksatt.

Styreleder Magne Aasheim Knudsen har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at han ikke akter å styre en skute som seiler på kreditors regning. Det er derfor grunn til å tro at han la alle kort på bordet overfor Cultiva og Kristiansand Næringsselskap AS i går – og dermed endte opp med den store lottogevinsten.

Quartfestivalen har i hele år nektet å fortelle hvor mange billetter de har solgt. I stedet har de operert med antall «formidlede» billetter. Tallet de har operert med har vært 35.000, men tallet skal ikke være i nærheten av å gjenspeile det reelle salget.

Fædrelandsvennen har grunn til å tro at Quart har solgt billetter for kun 10 millioner kroner. Halvparten av hva de hadde budsjettert med: altså et billettsalg på 20 millioner kroner.

Uten dagens pengegave ville Quartfestivalen styrt rett i døden.