— En filmproduksjon er en krevende og komplisert prosess. Det er vanskelig å peke på én spesiell ting som har ført til dette, men at produsenten ble sykmeldt var nok en medvirkende årsak. Det ble vanskelig å ha kontroll over økonomien, sier regissør Erik Skjoldbjærg til NRK Sørlandet.

I vår startet innspillingen av «Pyromanen» som er basert på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned». Filmen har et budsjett på over 30 millioner kroner.

Ny produsent

Nå viser det seg at prosjektet lenge hang i en tynn tråd. Filmen hadde over fire millioner i ubetalte regninger. Det skal være snakk om alt fra lønn til enkeltpersoner til utestående hotellregninger.

I høst tok forsikringsselskapet Film Finance kontakt med Aage Aaberge. Han har nå tatt over styringen av produksjonen. Forsikringsselskapet hadde oppdaget at det manglet nødvendige rapporter fra produksjonsselskapet. Nærmere undersøkelser viste mangel på økonomisk kontroll.

Tross problemene, kan Aaberge melde at han begynner å få kontroll, og at filmen er i sluttfasen av klipping.

— Vi håper å være ferdig rundt 1. mars neste år. Jeg kan love at publikum ikke vil merke noe til problemene som har vært rundt prosjektet, sier han til NRK Sørlandet.

300 statister

Handlingen i «Pyromanen» er basert på hendelsene sensommeren 1978 da en pyroman herjet i Finsland. Over 300 statister har medvirket i filmen, noen av dem var nær de faktiske hendelsene i 1978. Filmen skal etter planen ha premiere i oktober 2016. Trond Nilssen har hovedrollen som pyromanen. Agnes Kittelsen spiller Elsa, brannsjefens kone, og Henrik Rafaelsen spiller lensmannen.