TRONDHEIM/OSLO: — Vi gleder oss veldig til å spille og til å treffe de andre bandene, og så er det klart det blir spennende å se hvem som vinner til slutt. Vi skal gi alt, sier vokalist Edvard Valberg i Honningbarna.

Klokken 21 i kveld er det avgjort på scenen i Studentersamfundet i Trondheim, en Urørt-finale som også for første gang vist direkte på fjernsyn, NRK3. Det er publikum sammen med en jury som bestemmer hvem som skal vinne.

- Blir utrolig spennende

Godt over klokken 22 blir det klart om Team Thom fra Kristiansand går videre i Korslaget.

— Denne gangen er det jo oss artister selv som synger solo, og det blir utrolig spennende. Nå må ikke folk glemme å stemme på oss, sier korleder og artist Thom Hell på telefon fra Oslo.

Team Thom har blitt stemt rett videre fredag etter fredag i TV2-programmet «Det store korslaget» (i alle fall to), og så langt har Stein Roger Sordal, Trine Bariås og Inger Marie Lohne fått imponere seerne og de andre deltakerne med sine soloprestasjoner. Foreløpig har bare ett kor blitt stemt ut, Team Anine fra Oslo, siden ingen ble stemt hjem i det første programmet.

— Jeg har laget et utrolig fint korarrangement til en av mine egne sanger, som jeg selvfølgelig ikke kan si noe mer om. Det er første gangen jeg hører musikken min i korformat, så det er veldig gøy. Jeg tror det blir bra, sier den ferske korlederen.

De andre artistene som også skal by på noe fra eget repertoar i kveld er: Torhild Sivertsen, Dag Ingebrigtsen, Erik og Kriss og Lisa Stokke.

Rett til finalen

Få dager etter at Honningbarna la ut sangen på NRK Urørts nettside ble de kåret til Ukas Urørt. Så ble de plukket ut av Urørt-redaksjonen, som ett av åtte band, til å duellere om en plass i Urørtfinalen.

Der duellerte de mot bandet Oslo Ess. 8850 stemmer raste inn, og Honningbarna gikk først over målstreken og rett til finalen.

I ettertid har Oslo-bandet blitt tatt inn igjen som et såkalt wildcard, og nå gjenstår det å se om Søgne-guttene kommer først over målstreken denne gangen også. I tillegg til å kjempe mot Oslo Ess, konkurrerer de mot hiphophybrid-bandet Forza, indiepop-bandet Brighton og det eksperimentelle popbandet Machine Birds.

- Må det beste bandet vinne

— Hva synes du om å konkurrere mot Oslo Ess en gang til?

— Vi synes de er kjempeflinke, så jeg håper at det blir enten de eller oss som vinner Årets Urørt. Nei da, en skal vel egentlig si må det beste bandet vinne. Det er kjempespennende at finalistene er så forskjellige, og viser at det er mye som beveger seg i musikklivet utenfor det som er mainstream. Og ser en på mange av de artistene som har markert seg i det siste, så er det Urørt-artister. Vi er utrolig takknemlige for at vi får oppleve dette her, sier Valberg.

Folkets og juryens stemmer teller 50 prosent hver, og nytt i år er at folk kan stemme via telefon.