ARENDAL: — Regnet er i mange tilfeller bare en fordel. Det gjør at folk gir litt f..., gir litt opp og bare lar seg rive med. Den beste konserten jeg har hatt i Norge var på Quartfestivalen i 2007 og da høljet det ned, men folk var helt gale, sier rapperen på bred Skåne-dialekt før torsdagens Hovekonsert.

Elsker nordmenn

Jason "Timbuktu" Diakité kommer direkte fra Malmö til Arendal, og med seg har han de faste følgesvennene i bandet sitt, Damn. For å dra klissvåte campere ut av teltene og ned til scenen torsdag ettermiddag lover han å levere en konsert med stor stemning, masse energi og en god dose ny musikk fra den rykende ferske plata "Sagolandet" som ble gitt ut på fredag.

Timbuktu har siden han startet sin karriere tidlig på nittitallet vendt tilbake til Norge gang på gang, og er en selverklært norgesvenn.

— Jeg elsker å være i Norge. Det er så trivelige mennesker her. Denne konserten er også den første i en lang rekke sommerkonserter fremover, og jeg gleder meg masse til å spille i sommer. Jeg blir glad på denne tiden av året, sier han.

Foto: Ann Magritt Arnli

Beundrer Robyn

Det har gått tre år siden han gav ut den forrige plata, "En High 5 & 1 Falafel" i 2008, og gjør nå et lite comeback med "Sagolandet". Timbuktu hevder han har gått tilbake til sin utsprings-sound på den nye plata, og nordmenn har allerede fått en følelse av hva det dreier seg om via radiosinglene "Dødsdansen" og "Kapitulera". Sistnevnte er et samarbeid med den norske Spellemannvinneren, Susanne Sundfør.

— Jeg har en enorm respekt for Susannes talent, og var veldig glad da hun sa ja til å synge på denne låta, forteller Timbuktu.

En annen artist han beundrer er Hove-aktuelle Robyn. Henne har han kjent siden hun var tenåring, og fulgt karrieren hennes tett. Torsdag entrer Robyn scenen bare timer etter at han selv har spilt.

— Robyn er en fantastisk tekstforfatter og musiker. Hun har så riktig energi og er proff til fingerspissene, sier Timbuktu.

Cubansk energi

Selv er han kjent for å være den ultimate "partystarter", og lover at konserten på Hove skal bli en god oppladning til resten av kvelden. Blant annet har han tatt med seg inspirasjon og energi fra en nylig gjennomført reise til Cuba. Der fant han ifølge seg selv noe helt spesielt, og ble forelsket i landet.

— Cubanerne har en fascinerende historie, og kulturen der nede er helt utrolig. Musikk og kultur står så høyt der nede, og landet så dyktige på å utvikle talenter med et rekordhøyt antall musikkskoler og satsninger på kultur, forteller den svenske rapperen.