ARENDAL: En utstillingsdukke ble offer for to menn på tokt på kjøpesenteret Amfi Arena i Arendal torsdag. Med en pickup ventende ved vareinngangen, kidnappet mennene den godt utstyrte dukken, kastet den bakpå planet og forsvant i høy hastighet.

Hendelsen skjedde i 17.30-tiden, med flere sjokkerte kunder på kjøpesenteret som vitner.

STJÅLET: Denne dukken ble stjålet fra en utstilling på kjøpesenteret Amfi Arendal torsdag ettermiddag. Foto: Brandstad Arendal

Utstillingsdukken tilhører butikken Brandstad, men stod i en fellesutstilling i første etasje på senteret. Den var ikledd skjorte, dress og sko til en verdi av 10.000 kroner, ifølge butikklederen.

Overvåkningsbilder

— De må være komplette idioter. Det kan ikke være godt planlagt. Etter hva jeg har hørt, var tyvene kjenninger av både senteret og politiet, sier butikklederen til fvn.no.

Hun ble varslet av en kunde som hadde sett tyveriet.

— Jeg har anmeldt saken allerede, sier butikklederen.

Det var vektere som først meldte fra til politiet om hendelsen. Det spesielle tyveriet ble fanget opp av overvåkningskameraer, og ifølge operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt ble en person gjenkjent på bildene.

— Vi har tatt inn en person som sjekkes opp mot forholdet i forbindelse med at han ble gjenkjent på video. Han ble påtruffet på byen, sier operasjonslederen til fvn.no.

Tror bilen var stjålet

Utstillingsdukken har foreløpig ikke kommet til rette.

— Jeg fikk se overvåkningsbildene etterpå. Det er en kjedelig opplevelse, sier butikklederen.

Mennene ble observert av vitner da de kjørte fra stedet med dukken bakpå pickupen. Beskrivelse av bilen gjør at politiet tror den ble stjålet fra Strømsbuåsen i Arendal natt til torsdag.

— Etterforskerne har sånn sett noe å jobbe med, sier Lauvnes.