Den norske kvinnen ble i slutten av juli løslatt fra San Sebastian-fengselet i Bolivia etter å ha betalt en kausjon på rundt 350.000 kroner. Betingelsen var at hun skulle oppholde seg i Cochabamba i Bolivia og melde seg for politiet hver mandag.Men ifølge VG overholdt ikke Brendemo Hagen meldeplikten forrige uke, og bolivianske myndigheter ønsker nå å omgjøre kausjonsvedtaket slik at hun kan pågripes for å sone ferdig straffen på ti år og åtte måneder.

Brendemo Hagen ble pågrepet av boliviansk politi sammen med to andre norske kvinner i mai 2008 mistenkt for kokainsmugling fra Bolivia til Norge. I april i fjor ble hun dømt til 13 års fengsel for å forsøke å smugle 22,4 kilo kokain til Norge, men dommen ble senere redusert.

Brendemo Hagen fødte i september i fjor en sønn i fengselet. VG skriver at sønnen er reist til Norge sammen med Brendemo Hagens mor, mens Brendemo Hagen selv skal befinne seg i Sør-Amerika.

Det norske generalkonsulatet i Bolivia bekrefter overfor Dagbladet at de har tatt kontakt med ambassaden i Brasil, dit de tror at hun har flyktet. Men Utenriksdepartementet opplyser at de ikke har utstedt noe pass til kvinnen nylig. (©NTB)