BYGLAND: – Lys ut på anbud. Dere får de pengene dere trenger i 2012 for å fullføre veiutbyggingen mellom Krokå og Langeid, sa Senterparti-statsråden under sitt besøk på riksvei 9 mellomTveit og Langeid i Bygland i dag morges.

Regnet fosset ned over ordførerkandidater fra Magnhild Meltveit Kleppas eget parti, høyreordføreren fra Bykle, Kristelig-Folkeparti-ordføreren fra Evje og Hornnes og representanter fra Statens vegvesen. Alle var de spente på om det fulgte penger med statsrådens besøk i Setesdal.

I disse dager fullføres tre kilometer ny riksvei 9 mellom Heggland og Krokå i Bygland. Men så var det varslet stopp. De to kilometrene videre forbi Langeid som var planlagt bygget ut neste år, måtte stanses fordi utbyggerne ikke hadde 17 millioner kroner som trengs for å fullfinansiere de 70 millionene som dette anlegget er beregnet å koste.

Lokalpolitikere fra Setesdal har hatt mange møter med Vegdirektorat, Samferdselsdepartementet og Kleppa selv, men hadde gitt opp. Derfor brøt jubelen løs under Kleppas befaring av veianlegget i morgentimene dag da hun fortalte at de kunne lyse ut anbudet i vinter, uten forbehold.

Under møte mellom Vegdirektoratet og Statens vegvesen 6. oktober vil det bli klart eksakt hvor mye penger som vil bli bevilget over statsbudsjettet 2012 til strekningen Krokå – Langeid.

– Dette var et konkret resultat av valgkampen, ikke bare valgflesk, sa en fornøyd ordførerkandidat for Senterpartiet i Valle, Tarald Myrum, til fvn.no etter befaringen.