I siste ordinære spilleminutt før full tid rotet Reina vekk seieren for Liverpool. Marouane Chamakh kom seg foran målvakten på innlegget fra Tomas Rosicky, men ballen gikk i stolpen. Da Reina skulle plukke opp returen, fomlet spanjolen i stedet ballen over mållinjen.Arsenal-leiren kunne juble for utligning, mens Reina, lagkameratene og Liverpool-fansen deppet over at seieren glapp. En klassescoring fra David Ngog like etter hvilen så nemlig ut til å sikre tre poeng for Merseyside-klubben.

Javier Mascherano fant Ngog, som i duell med en Arsenal-forsvarer fikk skutt forbi Arsenal-keeper Manuel Almunia og i nærmeste kryss.

Liverpool måtte spille én hel omgang med bare ti spillere. På overtid i første omgang fikk debutant Joe Cole, som ble hentet fra Chelsea tidligere i sommer, rødt kort etter en stygg takling på Laurent Koscielny. Arsenal-backen ble tatt av banen på båre, men var tilbake i aksjon i annen omgang. På overtid ble Koscielny selv utvist etter å ha fått sitt annet gule kort i kampen.

Roy Hodgson plasserte Fernando Torres på benken fra start, mens Robin van Persie ikke var med i førsteelleveren til Arsenal. Begge ble byttet inn cirka et kvarter før slutt. Cesc Fàbregas var ikke med i Arsenal-troppen.

På overtid kunne Gerrard blitt, som så mange ganger før, den store helten for Liverpool, men Almunia reddet frisparkforsøket fra kapteinen. (©NTB)