GRIMSTAD: Fædrelandsvennen fikk audiens hos verdensmesteren fra i fjor i hjemmet hans i Grimstad. Sammen med datteren Isabel og kona Susanne er han hjemme på Sørlandet for å feire jul. Det blir godt, innrømmer Hushovd, etter en 14 dager lang knallhard treningssamling med sitt nye lag BMC, i Spania.

— Det var hardt, men det må gjøres en jobb nå, men i forhold til de tre siste årene så var dette annerledes, sier Hushovd.

Yoga

De foregående årene har han sammen med tidligere lagkamerat Gabriel Rasch vært på Gran Canaria og trent. Denne gangen var det BMCs blodslit som preget førjulstiden. Og programmet var det ingenting å si på: først var det en time styrketrening før frokost, så var det ut på sykkelen i flere timer, før kvelden ble avsluttet med yoga. Innimellom var det en times massasje.

— En ble jo vant til det, men det var en brå start. Jeg våknet tidligere enn jeg pleier, og så var det rett på en time før frokost, så gikk det slag i slag. Det ble mange timers trening gjennom dagen. Men dette er den beste desembermåneden jeg har hann noen gang, sier oksen fra Grimstad.

- Hvordan har det blitt sånn, tror du?

— På grunn av denne samlingen og på grunn av at jeg var nesten hele november i Monaco. Det er lettere å sykle på bare veier enn her hvor man kan våkne opp til storm og regn, da får en ikke gjort den jobben en skal gjøre. Der nede hadde jeg sol hele tiden. Her hjemme sykler jeg med piggdekk, og for all del, jeg får utbyttet av det, men det blir likevel annerledes. En sitter ikke og nynner og koser seg hvis det er en gråværsdag, da ser en på klokka og vil bare gjøre jobben og komme seg hjem, sier Hushovd, som blir hjemme i Norge til 27. desember.

Da venter en liten ferie, før han igjen på nyåret slutter seg til BMC igjen. Nok en gang settes sykkelsetet mot Spania.

- Som å komme til det beste fotballaget

Han er heller ikke i tvil om at han valgte rett da han signerte en treårskontrakt med laget til årets Tour de France-vinner Cadel Evans.

— Jeg er på rett plass nå, det er deilig for meg å kjenne på. Det er det beste laget jeg noen gang har vært på, uten tvi. Det er det mest seriøse og proffe. De prøver og ta tak i alt det viktige, og støtteapparatet ofrer seg 100 prosent hele tiden. Det er godt å komme til noe sånn, til noe som er helt i toppen. Som å komme til det beste fotballaget. De er med på å optimalisere ting hele tiden, jeg har ikke alltid hatt det sånn, sier Hushovd.

- Hvordan var møtet med rytterne?

— Stort sett en gjeng med veldig gode gutter. Vi hadde mye moro sammen på samling, og jeg tror det blir et gøy år. På denne samlingen var vi 20 mann, vi manglet bare de fra Australia og USA, forklarer nordmannen som har målene klare for 2012. — Å vinne Paris-Roubaix og OL-fellesstarten, blant annet.