PÅ SKRÅ: Men damer føler ikke det samme, og er mindre troende til å tilgi utroskapet dersom kjæresten har hatt en affære med en annen mann, viser en undersøkelse utført på Universitetet i Texas i Austin.

Forskere har spurt 718 collegestudenter om å innbille seg å være i et seriøst forhold, og så tenke seg til hva reaksjonen deres ville være ved forskjellige scenarioer av utroskap.

På bakgrunn av dette fant de ut at 50 prosent av mennene var troende til å fortsette forholdet med en dame som hadde en affære med en annen dame, mens 22 prosent sa at de kunne tilgi å bli bedratt med en annen mann.

For kvinnen var resultatet omvendt. Dersom kjæresten var utro med en annen dame sa 28 prosent at de ville tilgi ham, mens bare 21 prosent sa at de ville tilgi kjæresten dersom han var utro med en annen mann, skriver Reuters.

— Menn og kvinner har forskjellige sjalusimekanismer og reagerer annerledes på forskjellige situasjoner – De som truer farskapsfølelsen hos menn og de som trigger frykten for å bli forlatt hos kvinner, sier studiens ledende forfatter, Jamie Confer. Og forklarer det nærmere på følgende måte:

— Menn sa at de følte seg mer truet av en rivaliserende mann på grunn av usikkerhet rundt farskap. Dersom kvinnen var utro med en annen kvinne så de derimot på dette som en mulighet til å ha sex med mer en én kvinne samtidig, noe som i tilfelle tilfredsstiller menns trang for flere partnere.

I tillegg ble deltakerne bedt om å fortelle om deres erfaringer med utroskap i det virkelige liv. Også der viste mennene en lavere toleranse i forhold til utroskapen kvinnene.

Ifølge undersøkelsen er menn mye mer troende enn kvinner til å gjøre det slutt dersom kjæresten har hatt en affære.