Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) har i avhør forklart at han opererte alene, opplyser politiet. Han innrømmer handlingene, men erkjenner ikke straffskyld.

Politiet har tidligere åpnet for at det kan ha vært mer enn en gjerningsmann. I avhør lørdag skal Breivik ha sagt at han opererte på egen hånd.

– Han sier han har vært alene. Vi skal nå få dette verifisert, sa fungerende politimester Sveinung Sponheim på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo søndag formiddag.

Savnede

85 personer er bekreftet døde etter skytingen på Utøya, mens sju er funnet omkommet etter bombeangrepet mot Regjeringskvartalet.

I alt 97 personer er registrert skadd, 67 på Utøya og 30 i Oslo. Av de skadde i Oslo, vurderes ni eller ti som hardt skadde, ifølge fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Sponheim sa på pressekonferansen at det fortsatt letes etter savnede i det delvis sammenraste Regjeringskvartalet, som fortsatt er helt avstengt. Han kunne ikke si hvor mange savnede det letes etter.

Ukjent hvor lenge

Sponheim opplyste også at det fortsatt ikke er klart hvor lenge skytingen på Utøya pågikk. Lørdag ble det gitt opplysninger om at politiet i Nordre Buskerud fikk den første meldingen klokken 17.02 fredag.

– Tidsmomentet er ikke avklart. Det skal vi få et klart bilde av gjennom avhør av ungdommene som var på øya, sa Sponheim.

I en pressemelding fra politidistriktet natt til søndag avviser politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud at politiet fikk den første meldingen klokken 17.27, altså nesten en halvtime senere enn det som ble meldt lørdag. Det ble også opplyst at Breivik ble pågrepet klokken 18.27. – Vi kom så raskt vi kunne. Da vi mottok melding om skytingen på Utøya rykket vi umiddelbart ut med egne mannskaper. I tillegg ba vi om bistand fra Beredskapstroppen i Oslo, som er spesialtrent til å håndtere væpnede oppdrag, forteller Hammer.