«Pirates of the Caribbean: dead man's chest» er nummer to i historien om kaptein Jack Sparrow. Johnny Depp som kapteinen, har fått jentene til å dåne og til å gå med pirattørkler rundt halsen det siste året. Filmene har gjort det mer enn godt på kino. I Storbritannia tjente den inn 50 millioner pund, i USA sørget piratene for å ta med seg 422 millioner dollar. Filmen er totalt sett den tredje mest innbringende i verden.

Stor i Storbritannia

Dvdsalget vitner om at folk ikke har fått nok. Dvden kom i salg i Storbritannia 20.november, og solgte hele 1,5 millioner eksemplarer den første uken, skriver Reuters. En av fire dvder som ble solgt den uken, var en «Pirates of the Caribbean»-film. Disney sier at etterspørselen er så stor, at de har bestilt en million ekstra kopier. Rekorden for en ukes første salg har «Titanic» med 2,2 millioner kopier, men da er både dvd og VHS-salget tatt med.

Piratfeber i Norge

I Norge har også piratfeberen nådd opp til 40 grader. Den første Pirates-dvden har til nå solgt 290.000 eksemplarer. Oppfølgeren kom i salg 22.november og forhåndssalget stoppet på 215.000. Buena Vista Home Entertainment hadde ikke regnet med et så høyt tall på forhånd, skriver bransjebladet Farojournalen. I bransjen tror man at filmen kommer til å bli en av de virkelige storselgerene til jul og at den som den første filmen, vil bli en evig bestselger på lavpris.

Film nummer tre om Jack Sparrow kommer til neste år. Premieredato er satt til 25.mai. Tittelen er «At the world's end»