OSLO: I fredagens utgave av Finansavisen står det at vaktholdet ved kronprinsparets private 40-årsfest i sommer skulle koste 20 millioner kroner, og at dette har forårsaket bråk internt i politiet.

– Vi er ikke kjent med at vår bistand til arrangementet har skapt bråk internt. Kostnadene knyttet til dette er også langt lavere enn det som er oppgitt i mediene, sier politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt.

Politiet i Asker og Bærum har ansvaret for sikkerheten rundt kronprinsparets hjem på Skaugum.

Finansavisens redaktør, Steinar Grini, står fast ved sine opplysninger i saken:

– Det var opprinnelig lagt til grunn en større sikkerhetsoperasjon, og det var misnøye i politiet knyttet til denne, sier han til NTB.

Ukjent for politiet

Ifølge Finansavisen skal sikkerhetsoppbudet rundt festen opprinnelig ha beløpt seg til bortimot 20 millioner kroner på grunn av prominente tilreisende gjester som krevde ekstra vakthold.

– Vi er ukjent med de kostnadsoverslag som er fremkommet i mediene. Våre kostnadsberegninger knyttet til politiets innsats er langt lavere, omkring 3,7 millioner kroner. Dette vil vi få dekket av Politidirektoratet, sier Virum.

Finansavisens redaktør påpeker at politiets anslag er nært de 4 millionene avisen har anslått som kostnad for det reviderte sikkerhetsopplegget.

Blir dekket

Asker og Bærum politidistrikt sier at de har hatt løpende dialog med Politidirektoratet om sikkerhetsopplegget og at Politidirektoratet bistår med ekstra økonomiske ressurser. Politimester Virum understreker videre at oppdraget på Skaugum ikke vil gå på bekostning av den ordinære politiinnsatsen og kriminalitetsbekjempelsen i Asker og Bærum.

– Politiets egen pressevakt i Asker og Bærum opplyste til Finansavisen onsdag at det var ukjent hvem som skulle betale for sikkerhetsopplegget. Vi tar til etterretning at politiet nå er blitt enig med seg selv om hvem som skal betale, kommenterer redaktør Grini.

– Uforstående

Avisen står fast ved sine opprinnelig opplysninger om at festen skapte bråk blant de politiansatte, blant annet fordi politiet måtte ta ut ansatte fra ferie, samt skaffe forsterkninger fra andre politidistrikter.

Politiets Fellesforbund Asker og Bærum opplyser at de ikke har fått noen klager fra de ansatte på uttak av mannskap til arrangementet.

– Vi stiller oss uforstående til at vår bistand til arrangementet har skapt bråk internt i politidistriktet, og vi kjenner hos ikke igjen i at ansatte skal ha presset på for å gjøre sikkerhetstiltakene mindre omfattende, sier politimester Virum.

Slottet har ingen kommentar til kostnadene og henviser til politiet.