ÅSERAL: Politiet opplyser at en sau ble drept og totalt syv avlivet etter å ha blitt skadet av løshunder lørdag 10. september. Flere sauer må sannsynligvis avlives.

— Vi fikk inn en melding på forholdet i dag, og oppretter en sak på det. Forholdet ble anmeldt av saueeieren. En av sauene hadde blitt drept på stedet, og syv andre måtte avlives, opplyser lensmann Tor Kasin ved Åseral lensmannskontor.

Oppdaget hundene

Det var sauebonde Kjell Eikild som meldte fra om hendelsen mandag.

En sau ble drept og syv måtte avlives etter å ha blitt skadet av hunder lørdag morgen. Foto: Gaute Eikild

— Jeg våknet på lørdag av at hundene mine bjeffet mye, så jeg gikk ut for å se hva som skjedde. Det var mørkt og tåkete, men jeg hørte at noe var på ferde ute på beitet. Jeg hoppet i bilen og kjørte ut, og oppdaget tre hunder som slet og dro i et lam. De ville ikke gi seg, men da jeg kjørte helt bort til dem stakk de av. Etterpå fant jeg flere som hadde blitt skadet, sier Eikild.Sauene hadde blitt skadet på forskjellige steder.

— Noen var revet i halsen, andre bak på lårene. En var blitt drept, to av de hadde fått føttene revet av. Andre blødde kraftig. Jeg så ikke hundene igjen, men etter hvert kom hundeeieren som lette etter hundene sine. Jeg snakket med han om det som hadde skjedd, sier bonden.

En sau ble drept og syv måtte avlives etter å ha blitt skadet av hunder lørdag morgen. Foto: Gaute Eikild

— Kan være jeg må avlive flere

Han har foreløpig ikke anmeldt hundeeieren.

— Jeg skal snakke med han om saken. Nå ser jeg at noen av de andre sauene også viser tegn til å bli dårlige, og ifølge veterinæren kan det gå noen dager før sårene blir betente og sauene dør. Det kan være jeg må avlive flere, sier han.

Også i Setesdal har det vært problemer med hunder som har angrepet sauer. I starten av august måtte to sauer bøte med livet.